+90 539 342 6363
info@canakkaleburda.com
ANASAYFA
HABER KATEGORİLERİ
Magazin
Guncel
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Cevre
Saglik
Emlak
İLÇE HABERLERİ
Merkez
Bozcaada
Biga
Can
Eceabat
Ezine
Gelibolu
Gokceada
Lapseki
Yenice
Ayvacik
Bayramic
İLETİŞİM
İletişim
×
Bize hem whatsapp hemde arayarak +90 539 342 6363 den ulaşabilirsiniz.
Anasayfa
Bana Özel
Giriş
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Haber Arşiv
GÖKHAN : “GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ”
Tarih : 08.02.2023
|
258 defa okundu..
Paylaş
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Pazartesi günü saat 04.17’de 7,7 ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’ te 7.6 büyüklüğünde depremler meydana gelmiş 10 ilde hissedilen depremler büyük yıkıma neden olmuştu. Çok geniş bir alanda etkili olan ve büyük yıkım yaratan depremlerin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları başlatılmış ve depremde her şeyini kaybeden depremzedeler için yardım kampanyası başlatılmıştı.Deprem sonrasında, Çanakkale'de kent genelinde toplanan yardımlar, Çanakkale Belediyesi personelleri ve Kent Gönülleri tarafından tasnif edilerek afet bölgesine gönderilmek üzere hazırlanıyor. Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nde düzenlenen çalışmaları Başkan Gökhan da yakından takip ediyor.
“ÇANAKKALE HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Altın Yıllar Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen çalışma hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar; “Birçok ilimiz deprem nedeni ile büyük yaralar aldı. Bu yaraları hep birlikte sarmamız gerekiyor. Hem merkezi hükümetin hem de yerel yönetimlerin bir araya gelerek oradaki acıları azaltması için çalışması gerekiyor. Ben de Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı olarak Valiliğimizce kurulan kriz masasındaydım. Oradaki gelişmelere göre ne yapılacağı konusunda kararlar alındı. Biz de Çanakkale Belediyesi olarak istenen yardımları halkımıza duyurduk. Gerek mahalle muhtarlıklarına gerekse Sosyal İşler Müdürlüğümüze, Kent Konseyine, Sosyal Yaşam Evlerimize yardımlarını ulaştırabilirlerse bunları buradaki gönüllüler ve belediye çalışanlarımız ile birlikte kategorize ederek ihtiyaç bölgesine göndereceğiz. Çanakkale halkına da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“GÜN, DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”
Altın Yıllar Yaşam Merkezini ziyaret ederek çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye personelleri ve Kent Gönüllüleri ile bir araya gelerek çalışmaların durumuna ilişkin bilgi aldı. Yardım çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökhan; “Gönüllülerimiz burada kentlilerimizden gelen yardımları tasnif ederek koliliyorlar. Burada kategorize ettiğimiz yardımları Afad işbirliğiyle ihtiyaç sahibi bölgelere ulaştıracağız. Buraya tabi giysi, battaniye gibi oradaki insanları sıcak tutabilecek eşyalar geliyor. Dün de bu konu ile ilgili bir çağrıda bulunmuştuk ve kentlilerimiz de bu konuda büyük bir duyarlılık gösterdiler. Gösterdikleri duyarlılık nedeni ile tüm kentlilerimize teşekkür ediyorum. Gün dayanışma günü. Kaybettiğimiz canlarımızın acısını yaşarken afet bölgesinde hayatta kalan vatandaşlarımızın yaralarını da tüm ülke olarak hep birlikte sarmaya çalışacağız. Tabi bu acıları unutmak kolay değil ama bir yerde de soğuk kanlılıkla nasıl birbirimize destek olabiliriz onun çabası içerisinde olmayız.” dedi.
YAZARLAR
Elif Çiğdem ŞAHİN
Bu Ne Felsefesizliktir
Esengül ORHAN
Çanakkale
Gürsel KOYUNCU
BU DÜNYADAN BİR HACI MUSTABEY GEÇTİ
Murat Türkeş
COVID-19 PANDEMİSİ BİZLERE YAŞAMIMIZI ŞEKİLLENDİREN RİS..
Hüsniye PEKTAŞ
BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Remzi CAN
Sitemiz yenilendi
İsmail ÇAKMAK
Çanakkaleyi Anlamak..
İletişim Bilgileri
İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale
Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com
Remzi CAN
+90 286 210 0101
+90 539 342 6363
İlçe Haberleri
Merkez
Bozcaada
Biga
Can
Eceabat
Ezine
Gelibolu
Gokceada
Lapseki
Yenice
Ayvacik
Bayramic
Haber Kategorileri
Magazin
Guncel
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Cevre
Saglik
Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım