+90 539 342 6363
 
   

  ARSLAN, SİYAH PLAKALI HİZMET ARAÇLARINI TANITTI

Tarih : 06.02.2023  |  501 defa okundu..
Tanıtım Töreninde “Bülent Öz’ün Yapamadığını Harun Aslan Yaptı” Yorumları Yapıldı. Çan Belediyesi, Çan Belediye Başkan vekili Harun Arslan önderliğinde önemli projelere imza atmaya devam ediyor .



Çan Belediyesi tarafından Çan Atatürk Şehir Meydanında gerçekleştirilen törende Çan belediyesine kazandırılan yeni hizmet araçlarının tanıtımı yapıldı. Hepsi siyah plakalı olan ve Çan Belediyesine ait olan araçların tanıtıldığı törende, törene katılanlar “Bülent Öz’ün Yapamadığını Harun Aslan Yaptı” yorumlarını yaptılar.
“7 AYDA GELİNEN NOKTA ORTADA”


Bülent Öz’ün ardından Çan Belediye Meclisi tarafından 7 ay önce göreve getirilen Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, 7 aylık görevinde başarılı hizmetlere imza atmaya devam ediyor. Başkan Vekili Harun Arslan ve ekibinin başarılı çalışmaları ile önceki gün Çan Atatürk Şehir Meydanında Çan Belediyesi filosuna dahil edilen  bir kısmı hibe bir kısmı ise Belediye’nin öz kaynakları ile alınan 5 çöp toplama kamyonu, 2 süpürge aracı, 3 binek araç, 1 traktör ve 1 motosiklet törenle hizmete alındı.  Çan Belediyesi Hizmet araçları tanıtım törenine, Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan’ın yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, CHP Çanakkale  İl Başkanı Sabiha Güler Koçer, Çan Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri ile davetliler ve Çan’ lı vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Çan Belediye Başkan Vekili Harun  Arslan  “Hepinizin bildiği üzere yeni aydan bu yana canla belediye başkan vekili olarak görev yapmaktayım. Bu şehirde doğmuş, bu şehrin sokaklarında büyümüş Ve bu şehirde esnaflık yapan bir kardeşiniz olarak Allahuteala şahsıma Harun Arslan'ı var eden şehre farklı bir kulvarda kamu hizmeti yapmayı nasip etti. Ben de bu görevde bulunduğum sürece arkadaşlarımla birlikte bunu her yerde söylüyorum. Bir insan ekibiyle vardır. Ekibiyle güçlü, ekibiyle ancak yol yürüyebilir. Bunu bildiğim için yapacağımız her işte ekibimizle birlikte oturup karar vererek neyi yapmamız gerektiğini, nasıl yapmamız gerektiğini hep birlikte karar alıyoruz ve yedi ay içerisinde gelinen nokta ortada” dedi.
“ÇAN BELEDİYESİ OLARAK PERSONELİMİZE VE ESNAFA HİÇBİR BORCUMUZ YOK “


Arslan, konuşmasının devamında Çalışanlara ve esnafa yönelik tüm borçları ödediklerini ifade ederek “Çalışanlar ne kadar iyi hizmet sunarlarsa biz ancak o kadar hizmet sunabiliriz. Bunu bildiğimiz için geldik, gördük ki ilk yapmamız gereken işlerden bir tanesinin de belediye çalışanlarımızın annesinin ak sütü gibi helal olan içerideki alacaklarını temizledik önce.  Bugün itibariyle Kurumumuzda, belediyemizde çalışan hiçbir personelimizin emekli olanlar dahil   hiçbir personelimizin alacağı yoktur. Bundan sonraki süreçte de çalışanlarımıza karşı emekli olacak personelimize karşı aynı hassasiyetimizi devam ettireceğimizi buradan hepinizin huzurunda çalışanlarımıza söylüyorum, söz veriyorum.  Ben de bir esnaf olduğum için esnaflığın ne demek olduğunu hele hele bu günümüzdeki, ülkemizin içinde bulunmuş olduğu ekonomik şartlardan dolayı, esnafımızın ne kadar zor günler geçirdiğini hiç anlatmama gerek yok. Nasıl ki işçimizin içeride alacağı kalmayacak deyip ve bırakmadıysak aynı şekilde Çan'daki esnafımızın da geriye dönük ne kadar olacağı var ise hepsini belli bir program çerçevesinde belli bir takvime bağladık. Bu süre içerisinde çok şükür hepsini temizledik” dedi.
“HALKIMIZIN SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDAKİ DUYARLILIĞINI BİLİYORUM”


Sokak hayvanlarına yönelik yapılan rehabilitasyon ve tedavi çalışmaları ile ilgilide bilgiler veren Arslan, “Ülkemizin genel problemi olan sokak hayvanlarıyla ilgili biliyorsunuz Çan’da belediyemize ait bir hayvan rehabilitasyon merkezi yoktu. En kısa sürede hızlı bir şekilde başladık ve bitirdik. Belediyemize bir tane daimi kadrolu veteriner aldık. Ve on beş günden bu yana sokak hayvanlarımızı topluyoruz ve tedavilerini yapıyoruz. Kısırlaştırmalarını yapıyoruz. Ve şu anda Oranın ilaç alma ruhsatına kadar her şeyi tamamlamış vaziyetteyiz. Bundan sonra inşallah şehrimizde sokak hayvanlarıyla ilgili bir sorun yaşamayacağız. Bu konuda halkımızın da duyarlı olduğunu biliyorum.  Hayvan barınağımız ile ilgili daha duyuru yapmadık. Bu da şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” dedi.


“KREDİ ÇEKİLMEDEN, HİBE VE ÖZ KAYNAKLARLA ALINDI”


Çan belediyesi hizmet araçlarının bazı araçların hibe bazılarının ise Çan Belediyesinin kredi çekmeden öz kaynakları ile aldığını belirten Arslan, bir çöp Toplama aracının da Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın hibe olarak Çan belediyesine verdiğini ifade ederek  “Cumartesi günü bu meydana çekmiş olduğumuz on tane belediyemize ait hizmet aracı vardı. Bugün dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. On bir ve on ikincisi eklendi. On birincisi traktör bugün itibariyle belediyemize hibe edilmiş durumdadır.  Bizi Çanakkale'de de her anlamda belediyecilik anlamında da destekleyen belediyecilik anlamında da tecrübesinden, bilgilerinden faydalandığımız, bundan sonra da faydalanacağımız, önce duayen belediye başkanımız sayın Ülgür Gökhan'a hepinizin huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendisi sağ olsun bundan üç ay önce olabilir. Başkanım durumumuzu arz ettiğimde sizden bir tane çöp aracı talebimiz var.  Başkanım sağ olsun dedik ki ‘bir tane araç benden’  Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Diğer diğer araçlarımız ise Bir tanesi yine İzmir'den geldi. İki tanesi İstanbul'dan geldi. Bir tane de Odaş'tan   Çan halkına, Çan Belediyesi'ne hediye edildi. Beş tane sıkıştırmalı çöp arabası tamamı hibe.  Bunların hiçbirine bir kuruş verilmeden belediyemize ve Çan halkımıza kazandırıldı. Diğer iki tane süpürge aracımız ise bunları sıfır alarak belediyemizin bütçesinden bu iki aracımızı aldık. Üç tane binek  aracımız var. Onlar da sıfır. Onları da yine belediyemiz bütçesinden aldık. Bir tane de su ekibimizin kullanabilmesi için aldık. Onu da yine belediyemizin imkanlarıyla aldık. Ve bu araçlar için süpürgeler ve binek araçlar için demir karış yer sattık. Hepsi kendi sermayemiz, kendi belediyemizin öz kaynaklarından finanse edildi” dedi.


KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET VERDİ


Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan’ın konuşmasının ardından Başta Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olmak üzere araçların alımında katkı sağlayan ve araç hibeleri gerçekleştirilen isim ve şirketlere teşekkür plaketi takdim etti.  Ardından Çan Belediyesi filosuna dahil edilen  5 çöp toplama kamyonu, 2 süpürge aracı, 3 binek araç, 1 traktör ve 1 motosiklet kurdele kesimi gerçekleştirilerek hizmete alındı





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım