+90 539 342 6363
 
   

  REKTÖR ADAYI ŞENER: “ÇOMÜ’YÜ KENTİMİZ İLE KUCAKLAŞTIRACAĞIZ”

Tarih : 06.02.2023  |  487 defa okundu..
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, hayatta en çok isteğinin ÇOMÜ’yi her alanda hak ettiği yere getirmek olduğunu belirtirken, “Yıllardır üniversitemizi gerek bilimsel çalışmalar gerekse tercih edilme konusunda hak ettiği yere taşınamadı. Öğretim üyelerimiz ve idari personellerimizle birlikte tabi öğrencilerimizin de desteğiyle üniversitemizi Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasına sokarken, iş dünyamız, çiftçimiz, esnafımız kısacası üniversitemizi Çanakkale’mizle kucaklaştıracağız.” dedi.



Şener, geçen hafta rektör adaylığını açıklamasının ardından çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.


Bir yandan alanlarında uzman bilim insanlarıyla ÇOMÜ’de hayata geçirmek istediği projeleri ortak akılla hazırlayan Şener, diğer yandan ise öğretim üyeleri, öğrenciler ve Çanakkalelilerle de bir araya gelerek görüşmelerini sürdürüyor.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin hafta sonu yapılan 6. Genel Kuruluna katılan Şener, başkan seçilen Eyüp Tan’a başarılar diledi.


MÜSİAD’ın hem Türkiye hem de Çanakkale için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Şener, “Ülkemizde milyonlarca kişiye istihdam sağlayan iş dünyası temsilcilerimizin bulunduğu MÜSİAD Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Her zaman yatırımdan ve milli ekonomi kalkınmasından yana kararları hep desteklemiştir. Çanakkale ekonomisinin de büyümesinde MÜSİAD üyeleri hep aktif rol oynamıştır. En önemlisi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘2023 Türkiye Vizyonuna’ her fırsatta destek olmuştur. Olmaya da devam ediyor. Üniversite ve iş dünyası birlikteliğine çok önem veriyorum. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli ve her yönden güçlü iş gücünü karşılamak için çalışmalar yapacağız.” dedi.


Genel kurulda AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile de sohbet eden Şener, kentlerine yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği örnek projeler için teşekkür etti.


Turan’ın hayatın Çanakkale’ye adadığını vurgulayan Şener, şunları kaydetti:


“Çanakkale ülkemiz için çok önemli bir kent. Gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekse milletvekilimiz Turan Çanakkale’nin hak ettiği hizmeti alması için önemli çalışmalara imza atıyorlar. Bunun en güzel örneğini geçen yıl açılan 1915 Çanakkale Köprüsü. Artık kentimiz daha ulaşılabilir bir noktaya geldi. Önümüzdeki süreçte yapılacak otoyollar, organize sanayi bölgeleri, altyapı çalışmaları ve önemli projelerle Çanakkale Türkiye’nin hem ekonomi hem de turizm başkentleri arasında yer alacağına inanıyorum.


Türkiye’nin 2023 Vizyonuna destek olmak için rektör olmaya karar verdim. Yıllardır üniversitemizi gerek bilimsel çalışmalar gerekse tercih edilme konusunda hak ettiği yerlere taşınamadı. Öğretim üyelerimiz ve idari personellerimizle birlikte tabi öğrencilerimizin de desteğiyle üniversitemizi Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasına sokarken, iş dünyamız, çiftçimiz, esnafımız kısacası üniversitemizi Çanakkalemizle kucaklaştıracağız. Adaylığımı ilan ettiğim ilk andan bu yana Çanakkalemizin tüm kesimlerinden büyük destek gördüm, görmeye de devam ediyorum. Bizim sloganımız ‘Hep birlikte daha ulaşılabilir ve her geçen gün bilimsel çalışmalarla büyüyen ve gelişen bir üniversite’. ÇOMÜ’de bunu yapacak altyapı, bilim insanları ve öğrencilerimiz var. Görev yaptığım süre boyunca üniversitemizde yapılamaz denilen, bir çok bilimsel çalışmayı hayata geçirerek, genç nesillere hep örnek oldum. Rektör olduktan sonra da yapacağımız projeler ve bilimsel çalışmalarla üniversitemizin ismi Türkiye’nin önde gelen üniversiteler arasında yer alacaktır. Buna inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  gibi ben de her zaman yeni nesile hep inandım, inanmaya da devam edeceğim.”


Çan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu’na da katılan Şener, yeniden başkanlığa seçilen Davut Tekne’ye başarılar diledi.


Esnafın toplum için önemine değinen Şener, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘ın destekleriyle rektör olarak atandığımız zaman, kent esnafımızın hep yanında olacağız. Onları bilim insanlarıyla bir araya getirerek, ortak projeler yapmak istiyoruz. Esnafımız neye ihtiyaç duyarsa, onların bir kardeşi, abisi sizi hep yanlarında olacağım.” şeklinde konuştu.






İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım