+90 539 342 6363
 
   

  KARACA'DAN NAİM MAKAS'A “SENİ BEKLİYORUM DAVETİ”

Tarih : 31.01.2023  |  498 defa okundu..
İktidar ve altılı masa muhalefet partileri arasındaki sosyal medya savaşı iyice kızıştı. Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından TOKİ kuraları ile ilgili paylaşım yapmış Karaca’nın paylaşımına hedef olan, Karaca’nın değimi ile Meşhur Danışman ve AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas dava açacağı ifadelerine Karaca. “Ben hukukçuyum, burada bir suç unsuru yok, vekiline sor sana anlatır. Basın sözcüsü sen çizimini yap, bu işlere de çok karışma. Ayrıca benim işyerim adliye, Pazartesi Bekliyorum Seni.” ifadeleri ile cevap verdi.



“HİÇ RAHATSIZ OLMADINIZ MI VİCDANINIZ SIZLAMADI MI DEMİŞTİ


Deva Partisi Çanakkale il Başkanı Avukat Berkan Karaca geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eleştiri oklarını AK Partiye yöneltmişti. Karada sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “ 01 Şubat 2023 tarihinde Çanakkale ilimizin Merkez ilçesinde 370 adet konut projesinin hak sahiplerinin kura töreni ile belirleneceği” ifadesini kullandığını belirten Karaca, konut projesi kura çekiminde  usulsüzlük yapıldığını iddia ederek “2020 yılında yapılan TOKİ kura çekilişinde olduğu gibi yine Danışmanınızın ve İl Başkanınızın aileleri, akrabaları veya size yakın fakat ihtiyaç sahibi olmayan kişiler mi bu haktan faydalanacak Sorusunu yönetti. Karaca paylaşımında şu cümlelere yer verdi. “AKP Milletvekili Bülent Turan’ın bugün kamuoyuna 01 Şubat 2023 tarihinde Çanakkale ilimizin Merkez ilçesinde 370 adet konut projesinin hak sahiplerinin kura töreni ile belirleneceğini açıklamıştır. Sn. Turan’a şimdi sormak istiyorum: 2020 yılında yapılan TOKİ kura çekilişinde olduğu gibi yine DANIŞMANINIZIN ve İL BAŞKANINIZIN aileleri, akrabaları veya size yakın fakat ihtiyaç sahibi olmayan kişiler mi bu haktan faydalanacak Daha önce de kamuoyunda bu konudaki yapılan eleştirilere siz veya yöneticileriniz neden hala sessiz. Konuşmanızda bahsettiğiniz temelleri atılacak TOKİ projesi 2020 yılındaki çekilişe ait proje mi İhtiyaç sahibi ve dar gelirli olmayan bu kişilerin 2020 yılındaki kura başvurularından bilginiz var mıydı Şayet bilginiz varsa çekiliş sonucunu görünce mutlu oldunuz mu2020 yılı çekilişinden itibaren yaklaşık 3 sene geçmiş ve TOKİ projesi başlamamışken bu kişilerin hakları hala mevcut mu veya bu haklarını kullanacaklar mı Vatandaşlarımız ekonomik kriz ile boğuşurken, yüksek enflasyon ile mücadele ederken, yine yüksek kira talepleri karşısında çaresizken ihtiyaç sahibi olmayan bu kişilere kura çekilişinde konut çıkmasından hiç rahatsız olmadınız mı Vicdanınız sızlamadı mı İktidarı kaybetme korkusuyla aklınız fikriniz 6’lı masanın adayında biliyorum bugün de dile getirdiniz ama hiç merak etmeyin 85 milyonluk ülkemizde 6 siyasi parti en iyi adayı en kısa sürede çıkaracak ve sizin bırakacağınız enkazı dürüst ve liyakatli kadrolarla düzeltip milletimizin hak ettiği imkanları sağlayacaktır.” ifadelerine de yer vererek hesap sordu. Bu paylaşımdan sonra ihtiyaç sahibi olmayan ve konut çekilişinde ev çıkan Turan’ın Danışmanını ve AK Parti İl Başkanını ailelerinden yada, akrabalarından kimlerin listede olduğu merak konusu olmuştu.






DANIŞMANIN ANNESİNE TOKİ,’DEN EV ÇIKTI İDDİASI


Karaca hafta sonunda yine sosyal medya hesabında bir paylaşım yaparak konuya açıklık getirdi. Ve sosyal medya sayfasından yaptığı aynı paylaşımı basın kuruluşlarının ve gazetecilerin mail adreslerine gönderdi. Karaca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’ın TOKİ kura çekimi ile ilgili iddialarından dolayı kendisini dava edeceğini ifade ederek paylaşımında “ Meşhur danışmanın basın sözcüsü Naim Makas; Beni Dava Açmakla Tehdit Etmişsin. Danışmanın annesine TOKİ’den ev çıktığı yalan mı Kendisi gerçekten ihtiyaç sahibi mi” ifadelerine yer verdi. 


PAZARTESİ BEKLİYORUM SENİ


Karaca sosyal medya hesabındaki paylaşımının devamında da AK Parti Çanakkale İl Başkanı Makas’ı kast ederek “ Pazartesi günü seni bekliyorum” ifadelerine yer verdi. Karaca İfadesinde şu cümlelere yer verdi.  “Ben Sn. Turan’a TOKİ kurası öncesi cevaplaması için bazı sorular sordum. Kendisi de her zamanki gibi soruları cevaplamak yerine hakaretle cevap verdi. Çünkü hakaret etmeden siyaset yapamaz. Hiç üstüme alınmıyorum, vatandaşımız kimin ne olduğunu çok biliyor. Kendi partiniz içindeki insanlar da bu ve benzeri durumlardan çok rahatsız .Ben hukukçuyum, burada bir suç unsuru yok, vekiline sor sana anlatır. Basın sözcüsü sen çizimini yap, bu işlere de çok karışma. Ayrıca benim işyerim adliye, Pazartesi Bekliyorum Seni.”





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım