+90 539 342 6363
 
   

  Bigalı Gazeteciler Ankara'yı Gezdi

Tarih : 12.01.2023  |  561 defa okundu..
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga'da görev yapan medya mensupları ile birlikte Ankara'da bir dizi ziyaret ve gezi gerçekleştirdi.



Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ankara'ya düzenlenen iki günlük gezi programı kapsamında AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner ve ilçede görev yapan 15 kişilik medya mensubu ile birlikte Ankara'da ziyaretler yaptı. Program kapsamında heyetin ilk durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu.


AK Parti Grup Başkanlığı toplantı salonunda ağırlanan gazeteciler, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu tarafından misafir edildi. Biga ve Çanakkale bölgesinde yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Turan ve İskenderoğlu, yerel gündemden genel Türkiye gündemine uzanan değerlendirmelerde bulunarak gazetecilerle sohbet etti. Ardından Milletvekili İskenderoğlu eşliğinde Gazi Meclis’i gezen gazeteciler Genel Kurul Salonu'ndaki oturumu takip ederek TBMM’de görev yapan Parlamento Muhabirleri ile selamlaştı. Gazeteciler ardından 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi bombalanan alanı inceleyerek, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan ile bir araya gelerek sohbet etti.


10 Ocak günü gerçekleşen ziyaretle ilgili açıklama yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, "Bıkmadan usanmadan her koşulda görevleri peşinde koşan, mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeden kamuoyunun şeffaf ve doğru bilgilerle aydınlatılmasını sağlayarak, vatandaşların haber alma ihtiyacını karşılayan kıymetli basın mensuplarımız ile 10 Oacak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yapmış olduğumuz program kapsamında bugün Gazi Meclisimizdeydik. AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekilimiz Muharrem Erkek ve Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekilimiz Özgür Ceylan ile bir araya geldik. Bizleri Gazi meclisimizde en güzel şekilde ağırlayan milletvekillerimize teşekkür ediyor değerli basın mensuplarımızın çalışan gazeteciler gününü kutluyor, ahirete intikal eden gazetecilerimize Allah'tan rahmet diliyorum" açıklamasında bulundu.


Medya mensupları programın ikinci gününde ise Anıtkabir, Tacettin Dergahı’ndaki Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi sergisi, Muhsin Yazıcıoğlu ve Şair Nuri Pakdil’in kabri, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. TBMM Binası), Cumhuriyet Müzesi’ni (2. TBMM Binası) ziyaret etti. Anıtkabir ziyaretinde gazetecilere AK Parti Çanakkale


Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner ve AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan eşlik ederken programın son durağı ise teknik gezi oldu. Bigalı Gazeteciler, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Ankara Genel Müdürlüğü'nde TRT İdari İşler Şefi Recep Cihan eşliğinde 15 Temmuz Millet Stüdyosu, reji odası, haber kurgu odası gibi uygulama birimlerinin çalışanlarını görev başında ziyaret ederek birimlerden bilgi aldı. TRT Haber’in Haber Koordinatörü Ahmet Görmez ile bir araya gelen medya mensupları TRT Haber’in çalışmalarını dinleyerek, sorular sordu ve sohbet etti. Gazeteciler ardından, TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Rehberi Suat Yüksel eşliğinde TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'nde bulunan radyo stüdyosu, drama stüdyosu, televizyon sergi salonu, vericiler köşesi, televizyon stüdyosu, fotoğraf ve canlandırma salonu ve sanal stüdyo gezildi. Medya mensupları müze içerisinde 1933’te Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nu okuduğu törenlerde kullanılan mikrofonu dikkatle incelerken, canlandırma salonundaki anları keyifle yaşadı.


Bigalı gazeteciler Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü’nde ise Anadolu Ajansı (AA) Atölye Stüdyosu’na konuk oldu. Stratejik İletişim ve Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Ahmet Furkan Şahin, Anadolu Ajansı Çok Amaçlı Yayın ve Etkinlik Stüdyosu’nda AA’nın kurumsal yapısı, yaptığı çalışmalar ve gazetecilik örneklerini medya mensuplarına anlatarak, merak edilen soruları yanıtladı.


Gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen program için Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a teşekkür etti.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım