+90 539 342 6363
 
   

  AKAR, ÇANAKKALE’DEN YUNANİSTAN’A “AKILLI OLUN” RESTİ ÇEKTİ

Tarih : 03.12.2022  |  517 defa okundu..
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Türkiye Yüzyılı Başlıyor” projesi çerçevesinde 2023’e doğru Şehir buluşmaları kapsamında Çanakkale’ye Geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı Çanakkale Hava Alanında Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit karşıladı. Bakan Akar Çanakkale’de ilk olarak Polis Deniz evinde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Toplantıda Pecçe – Kilit operasyonunda 491 terörist ’in etkisiz hale getirildiğini açıklayan Bakan Akar saldırgan tavırlar sergileyen ve silahlanma çalışması içinde olan Yunanistan’a da Çanakkale’den mesaj gönderdi. Bakan Yunanistan’a “Akıllı Olun” dedi.



491 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRDİK


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Türkiye Yüzyılı Başlıyor” projesi çerçevesinde 2023’e doğru Şehir buluşmaları kapsamında Çanakkale’ye Geldi. Bakan Akar Çanakkale’de ilk olarak 2023’e doğru Şehir buluşmaları basın toplantısına katıldı. Toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu AK Parti MKYK Üyeleri Bayram Şenocak, Hasan Sert, Ahmet Bilal Kıymaz, Emre Cemil Ayvalı ve 2023’3e doğru Şehir buluşmaları İl Koordinatörü Ekrem Görçeker, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Aynur Yavaş, Çanakkale  İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder ve partililer katıldı. Basın toplantısında Türkiye’nin terör olayların karşı kendisini korumak için Türk Silahlı kuvvetlerinin bugüne kadar olduğu gibi ne gerekiyorsa yeri ve zamanı geldiğinde gereğini yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek” diyen Bakan Akar "Devletimizin etki alanı 3 kıta, ilgi alanı bütün dünya oldu. Dolayısıyla buna bağlı olarak tarihimize, şöhretimize yaraşır şekilde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yapıyoruz. Bizden ümidi olanların ümitlerini karşılamak suretiyle elimizden geldiğince Cumhurbaşkanımızın peşinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, Başta PKK/YPG/PYD, FETÖ, DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele ayrım yapılmaksızın yurt içi ve sınır ötesinde kararlılıkla devam ediyor. Terör ile mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürecek. Bu kapsamda Irak'ın kuzeyindeki Pençe serisi operasyonlarımız devam ediyor. Suriye'nin kuzeyinde bazılarının içine düştüğü 'terör koridoru kurma' sevdasını Mehmetçik, tahrip etti. Orada bir terör koridoru kurulmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Pençe Kilit Harekatı büyük bir başarıyla devam ediyor. 491 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe Kilit Harekatı önemli. Bugüne kadar Irak'ın kuzeyinde yaptığımız çalışmalarda açık bir alan kalmıştı. Pençe Kilit o alanı kapatacak ve sınırlarımızın giriş ve çıkışın tam kontrolü mümkün olacak." dedi.






TERÖRİSTLER İLE GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞAN TEK ORDU TÜRK ORDUSUDUR


Bakan Akar, teröristlerin son dönemde sivilleri hedef aldığını da hatırlatarak "Bunların karşılığında bizim hiçbir şekilde susmayacağımızı bütün dünyanın bilmesi lazım. Halkımızı, milletimizi, sınırlarımızı, hak ve menfaatlerimizi korumak için ne yapılması gerekiyorsa tereddütsüz yaptık, yapacağız. Hiçbir şekilde terör koridoru oluşmasına müsaade etmeyeceğiz Orada bulunan sivillerin, koalisyon güçlerinin zarar görmemesi için de yapılması gereken ne varsa yaptık, yapmayı sürdüreceğiz. Diğer ülkelerin Türkiye'nin ne yaptığını anlaması, bunun istismar konusu yapılmaması lazım. Biz Irak, Suriye başta olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Fakat hakkımızı, hukukumuzu, sınırlarımızı ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak da bizim boynumuzun borcu. Bizim sınırlarımızın dibinde teröristler var. Nasıl endişe duymayacağız Tüm muhataplarımıza 'teröristlerle birlikte olmayın, onları desteklemeyin, onlarla ilişkinizi, onlara yardımlarınızı kesin. Çünkü DEAŞ ile mücadele böyle yapılmaz. DEAŞ ile göğüs göğse mücadele eden tek ordu TSK. 4 bin 500 teröristi etkisiz hale getiren ordu, Türk ordusu. Eğer orada bir sıkıntı varsa biz sizlerle beraber terörle mücadeleye varız' diyoruz. Fakat diğer taraftan da teröristlerin hakkımıza, hukukumuza saldırılarına müsaade etmeyeceğimizi de bilmelerini istiyoruz."


VERDİĞİNİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİN


Rusya, ABD ve diğer müttefik ülkelerin verdikleri sözlere uymalarının gerektiğini ifade eden Bakan Akar "Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekatında herhangi bir tahdit yok. Bizim tek amacımız Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, mevcut kurallar çerçevesinde ülkemizin, milletimizin hakkını, hukukunu korumak. Bunun için yapılması gereken ne varsa bundan sonra da yapmaya hazırlanıyoruz. Ne zaman, nerede ne yapmak gerekiyorsa, neyi gerektiriyorsa yeri ve zamanı gerektiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi gereğini yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Diyoruz ki teröristlere olan desteğinizi kesin, ilişkinizi kesin, bunları desteklemeyin, bunlardan vazgeçin. Bunlarla bir yere varamazsınız. Sizin müttefikiniz, sizinle iş birliği yapabilecek güç: Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Dolayısıyla terör ile mücadelede dayanacağınız dayanak Türk Silahlı Kuvvetleridir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir diye kendilerine hatırattık, hatırlatıyoruz.” Dedi.


 


YUNANİSTAN’A ÇANAKKALE’DEN AYAR VERDİ


Yunanistan ile son dönemde yaşanan gerginlikler konusunda da açıklama yapan Bakan Akar "Yunanistan ile münasebetlerimizde son derece sabırlı, uluslararası hukuka uygun, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, Ege'nin zenginliklerinin adil şekilde paylaşılması için yapılması gerekenlerin diyalog ile yapılması konusunda tekliflerimizi her zaman ortaya koyuyoruz. İki ülke arasındaki problemlerin diyalogla çözülmesini önemsiyoruz. Kendi problemlerimizi çözebiliriz diye kendilerine söylüyoruz. Bu konuda Yunanistan'ın gerginliği artırıcı eylem ve söylemlerinden vazgeçmesini ve bu konuda olabildiğince sorumlu ve sağduyulu konuşmalarını beklediğimizi söylüyoruz. Ortamı germeyin, diyalog ortamını bozmayın diyoruz. Biz barışçıl yol ve yöntemlerle bu işin çözülmesinden yanayız. Bizim diyalog çağrımız bir zafiyet değil, 'hakkımızı hukukumuzu koruyacağız, hiçbir oldu bittiye izin vermeyeceğiz' dememiz de bir tehdit değil. Herhangi bir şekilde üçüncü tarafların söylemleriyle kendinizi havalarda görmeyin, ayaklarınız yere bassın, akıllı, mantıklı olun ve bu işlerimizi oturup konuşalım, çözelim ve sulhu sükunu sağlayalım. Ancak görüyoruz ki  Yunanistan’ın beyhude silahlanma çalışmaları ve suni ittifaklar peşinde. Özellikle silahlanma yarışı ciddi borç probleminde olan Yunanistan'da halkın refahına kastediyor. Bazı siyasiler, emekli askerler, emekli diplomatlar, akademisyenler dahil aklıselim Yunanlar bunu görüyor ve ikaz ediyor. Biz de diyoruz ki bunlara kulak verin. Fakat maalesef bu konuda hala sıkıntılar var. Bazıları bu konudaki iyi niyetimizi olumlu adımlarımızı sabote ediyorlar. Akıllarını başlarına toplansınlar, ayakları yere bassın, akıllı olsunlar” dedi.


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuşmasını sonlandırmasının ardın AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Partiye Geçen İsimleri davet etti ve  Bakan Akar’a AK Partiye yeni katılan isimlere AK Parti rozeti taktırdı. Rozet takma töreninin ardından günün anısına aile fotoğrafı çekildikten sonra basın toplantısı sona erdi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım