+90 539 342 6363
 
   

  Uz; “Biz düştüğümüz yerden kalkarız”

Tarih : 28.10.2022  |  261 defa okundu..
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, basın mensupları ile bir araya geldi. Bir anlamda önümüzdeki seçimlerde Milletvekili adayı olacağını belirten Uz, aynı zamanda İYİ Parti’nin oy oranının 18-20 bandında olduğunu belirtti. Uz, üye sayısını en çok arttıran partiyiz derken, Çanakkale için milletvekili dağılım öngörüsünü kamuoyu ile paylaştı.



İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Avrupa ziyaretleri sonrası soluğu Çanakkale’de aldı. İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran ve ilçe başkanlarının da katıldığı basın toplantısında, güncel siyasi değerlendirmelerde bulunan Uz, milletvekili adayıyım dedi. Biz düştüğümüz yerden kalkarız diyen Rıdvan uz, “Bu şehre ne kadar teşekkür etsem azdır” ifadesini kullandı.


“Cumhur İttifakı tekrardan güçleniyor algısına kimsenin inanmamasını istiyoruz”




İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, basın toplantısında, “ Tüm Türkiye’de bu pazar gibi kongrelerimiz başlıyor. Partimiz bir karar alarak kongrelerimizi yapmak suretiyle, genel seçimlere hazır olmak istiyoruz. Kongre Gelibolu İlçesinde başlayacak. Tekrar iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşüne vesile olacak hamleyi başlatmış olduk. Cumhur İttifakı tekrardan güçleniyor algısına kimsenin inanmamasını istiyoruz.


“18 ile 20 bandında bir oy oranı çıkıyor”


İYİ Parti’ye karşı artan destek adına kongre kararı aldık. Bu kongrelerde bölünme parçalanmayı umut ederek değil birlikteliği hayal ederek bir karar alındı. Birliktelik olsun isteriz. Merkez İlçe için çok erken, delege seçimlerimiz var. Delege seçimlerine bakarak, arkadaşlardan belki aday olmayı arzulayan olabilir. Bu adaylık süreçlerinde delege süreçleri bittikten sonra bu arkadaşları bir araya getirmek arzusunda oluruz. İYİ Parti bütün anket ve çalışmalarda bizim de üye olduğumuz 5 firmada, bu firmaların 3 tanesi uluslararası anketlere ortaklar. Birbirlerine bu anlamda güven duygusu içerisinde ve denetleme mekanizmasında olan şirketler olduğu için 18 ile 20 bandında bir oy oranı çıkıyor.


“Bir daha ki dönem arzumuz milletvekilliğidir”


Bu şehre ne kadar teşekkür etsem azdır.  Gelen oyların 11.800’ü iktidara, 5 bine yakını CHP’ye gelmişti. Bizde 450 oy geldi yurt dışından. Şimdi gittiğimiz yerlerde, ilçe ve il ziyaretlerinde bizi milletvekili olarak, sayın vekilim diye karşılıyorlar. Biz de bu dönem Ankara’yı öğrenmişken, burada uzun yıllardır siyaset içerisindeyiz, şunu bilirler yereldeki tecrübeleri, Ankara ile pekiştirmiş olmanın çalışmasıyla, bir daha ki dönem arzumuz, milletvekilliğidir. Bu takdir Genel Başkanımıza ve genel merkezimize aittir. Biz parti kurucusuyuz bu dönem Genel Başkan Yardımcılığını üstlenmiş olduk. Çanakkale’ye nasıl hizmet edilir Bir de biz göstermek arzusundayız.


“Millet İttifakının 3 milletvekili, Cumhur İttifakı’nın 1 milletvekili”


Bu dönem millet ittifakının üç milletvekili, Cumhur İttifakı’nın bir milletvekili olduğu, görülüyor.


“Üye sayısını %76 ile Çanakkale’de en çok arttıran partiyiz”


Biz düştüğümüz yerden kalkarız diye düşünüyorum. Biz başladığımızdan günümüze, birçok arkadaşımız partimize katılım sağlıyorlar. Tekrar milletin teveccühünün, demokrasinin işlemesi adına doğru buluyoruz. Üye sayısını %76 ile Çanakkale’de en çok arttıran partiyiz. Seçim atmosferine girince insanlar, ekonomi nefes alacak, çiftçi ekebileceğiz diye baktığında bu oranın artacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım