+90 539 342 6363
 
   

  ÇELİK “SİYASET İLE İŞİMİZ YOK, AMACIMIZ ÇOK ÇALIŞMAK”

Tarih : 12.10.2022  |  256 defa okundu..
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25. Dönem Çanakkale – Balıkesir Bölge Temsil Kurulu seçimleri Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.



Fatih Ergün Başkan adayı olduğu tek liste ile yapılan seçimlere daha önceden aday olmayacağını açıklayan TÜRSAB  Çanakkale – Balıkesir  Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Çanakkale – Balıkesir  Bölge Temsil Kurulu eski Başkanı ve ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Üyesi  Turgay Kılıç ve TÜRSAB’a Bağlı Acente Sahipleri Katıldı. Saygı Duruşu ve İ1stiklal Marşının Okunmasının ardından 25. Dönem seçimlerinin açılış konuşmasını  TÜRSAB  Çanakkale – Balıkesir  Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik yaptı. Çelik ekibi ile görev yaptığı dönemde başarılı çalışmalara imza attıklarına inandığını belirterek
TÜRSAB TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK STK’SIDIR


“Bölge başkanlığındaki ikinci dönemim, ondan önce de genel sekreterlik görevim vardı.  Dolayısıyla bölge başkanlığı ve yöntemimle bu üçüncü dönemim. Arkamızdan gelen genç arkadaşlarımıza bayrağı teslim etme ilkemizden, koltukların yeni gelen arkadaşlarımıza baki olması desturundan mütevellit bölge başkanlığını bugün, şahsım adına noktalamak istiyorum. Bu zamana kadar bölgemizde çok kıymetli icraatlara el attığımızı düşünüyorum. Türkiye Seyahat  Acentaları Birliği, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. TÜRSAB’ın olmadığı hiçbir turizm platformu sağlıklı kararlar alamaz, hiçbir turizm kararı vücut bulamaz ve gerçeklik kazanamaz. Bu ilkeyle biz de, Çanakkale ve Balıkesir olmak üzere iki bölgeden oluşan Çanakkale Balıkesir Bölge Başkanlığı olarak, her iki ilin protokolünde bu zamana kadar elimizden gelen desteği verdik. Her iki ilin şimdiki valileri, önceki valilerimiz sağ olsunlar bize çok yardımcı oldular. Turizmle ilgili her platforma bizleri davet ettiler, fikirlerimizi aldılar ve biz iki ilde de devam eden projelerimize ciddi anlamda mesafe kat edilmesiyle ilgili kıymetli emekler verdik. Öncelikle protokolde TÜRSAB Başkanlığı’nın yer almasıyla ilgili aldığımız bu yoldan dolayı, başta valiliğimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Hem Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hem de Balıkesir Üniversitesi’nde üst seviyede ilişkiler geliştirdik. Her iki üniversiteyle protokoller imzaladık. Özellikle turizm bölümünde okuyan genç arkadaşlarımızın seyahat acentaların da tecrübeye sahip olması konusunda çok destek verdik. Bun anlamda turizm dekanlarımıza ve rektörlerimize teşekkür etmek isteriz. Çünkü kalifiye  çalışan konusu çok önemli bir konu. Biz bun anlamda, TÜRSAB Başkanlığı olarak, eğitime çok önem verdik ve turizmle ilgili akademik faaliyetlerin tamamının içerisinde bulunduk.” dedi. 
ÇANAKKALE’NİN TURİZM GELECEĞİ GASTRONOMİ’DE


Çelik, Çanakkale’nin turizm geleceğinin gastronomi  turizminde olduğuna inandığını ifade ederek başkanlığı döneminde Çanakkale’de ilk kez Gastronomi çalışması gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmada da Çanakkale’nin sahip olduğu Gastronomi değerleri  Türkiye’nin dört bir yanından gelen önemli tur operatörlerine sunduklarını söyledi. Çelik konuşmasında  “Çanakkale bölgemizde çok önem verdiğimiz bir projemiz var. Şehrin iki önemli lokomotifi olacak, biri gastronomi diğeri de deniz turizmiyle ilgili olan faaliyetler. TÜRSAB Bölge Başkanlığı olarak, Çanakkale’de ilk kez gastronomi ile ilgili bir çalışma yaptık. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Gastronomi İktisat Başkanlığı ile birlikte bu alandaki liyakat sahibi isimleri ve Türkiye’de gastronomi alanında önce olan tur operatörlerinin önemli isimlerini Çanakkale şehrimize getirdik, bölgemizin gastronomi anlamındaki çalışmalarını ve sahip olduğumuz değerleri sadece Troya, Gelibolu değil diğer kıymetli değerlerimizi de aktarmak için bir gastronomi infosu gerçekleştirdik. Buna Balıkesir’i de ilave ettik. Ayvalık’a kadar uzandık. Bizzat misafirlerimiz ile birlikte zeytin tarlasına gittik, hasadını yaptık ve evlerimize götürdük. Gastronomi turizminde Çanakkale ve Balıkesir’in rol alacağını anlatmaya çalıştık. Bu bizim için önemli bir çalışma olmasıyla birlikte, bölgemizde yapılan ilk gastronomi faaliyeti oldu. Devamının geleceğine inanıyorum.” ifadelerine yer  verdi.
“ÇANAKKALE’NİN BÜYÜK ULAŞIM YATIRIMLARI TURİZM İÇİN GEREKEN ULAŞIMI SAĞLADI”


Turizm’de en önemli konunun ulaşıla bilinirlik olduğunu belirten Çelik,  1915 Boğaz köprüsü ve Küçükkuyu  rampalarını hızlı  bir şekilde geçilmesini sağlayacak olan Asoss ve Troya tünelleri ile Çanakkale’nin turizmde ulaşılabilir bir bölge olduğunu belirterek  “24. dönemde ulaşımla ilgili çok kıymetli icraatlar oldu. Birincisi, 1915 Çanakkale Köprüsü, ikincisi de Assos ve Troya Tünelleri. Bizim en büyük hayalimiz bölgemizdeki iç turistler alanında faaliyet göstermek değil, ülkemize hem iç pazardan hem de dış pazardan müşteri getirmenin yollarını aramak oldu. Bizler, Avrupa’daki dış turizmin entegrasyonunun sağlanması için ulaşımın ne kadar kıymetli olduğunu biliyorduk. Bu anlamda, sürekli gerekli yerlere sıkıntılarımızı söyledik. Balkan pazarının bölgemize gelmesi ve bölgemizde zaman geçirmesi için ulaşımın ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Bu icraatlara devletle birlikte biz de katkı sağlamış olduk. Konaklamanın da artmasıyla beraber, ulaşımın ne kadar kıymetli olduğunu ispatlamış olduk.” dedi.


TURİZM TANITIMLARINDA FUARLAR ÇOK ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR


Fuarlarda hem Çanakkale hem de Balıkesir’in turizm değerlerini tanıttıklarını ifade eden Çelik “Türkiye’deki turizmi tanıtma konusunda anahtar kelime “fuar”dır. Bölge Başkanlığı olarak, valiliklerimize, kalkınma ajanslarımıza yaptığımız baskılar sonucu her iki ilimizin de stantlarımız sayesinde, faaliyetlerimizi tanıttık ve ne kadar büyük bir değere sahip olduğumuzu gösterdik. Çanakkale’de olanlar Balıkesir’de; Balıkesir’de olanlar Çanakkale’de yok. İki ilimizi birbirinden ayıramayız, bu bir bütündür ve biz 24’üncü dönem bölge başkanlığımız sürecinde bunu bütün ülkeye ispatladık. Bölge olarak ne kadar büyük potansiyele sahip olduğumuzu dünyaya ispatladık. Dünya diyorum, mütevazı olamayacağım, çünkü uluslararası pek çok devlet büyüğünü ağırlayan bir bölgede yaşıyoruz. Uluslararası anlamda da reklamımızı her mecrada yapıyoruz.” dedi.


YATLARIN YANAŞACAĞI BİR MARİNA’NIN OLMAMASI  BÜYÜK BİR EKSİK


Çanakkale’ de kruvazier turizminin de çok önemli olduğunu vurgulayan Çelik Çanakkale’nin en büyük turizm eksiklerinden birinin ise marina olduğunu söyledi. Çelik her platformda marina eksikliğini dile getirdiklerini de ifade ederek  “24. dönemde en önemli hedeflerimizden bir tanesi, hemen kıyısında bulunduğumuz Çanakkale Boğazı’ndan geçen yatların, kruvaziyer gemilerinin daha fazla sayıda gelmesiyle ilgiliydi. Bu anlamda çalışmalarımız sonuç verdi. Bu yıl Kepez Limanı’nda geçmiş dönemlere göre rekor kırıldı. 60’a yakın gemi stop verdik ve dünyanın birçok yerinde müşterimiz ziyaret ettiler. Bunun artarak devam etmesini istiyoruz. Çanakkale’nin geleceği denizdedir. Boğazımızdan geçen gemilerin en az yüzde 10’unu ağırlayabilirsek, Çanakkale’nin ulaşacağı noktayı hayal bile edemiyorum.  Her platformda söylediğimiz şehre yeni yapılacak olan bir marinanın çok büyük bir eksiği tamamlayacağını düşündük. Bu anlamda çalışmalarımız devam edecek.” dedi.


DALIŞ TURİZMİ ÇOK ÖNEMLİ


Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın Çanakkale turizminin gelişmesi açısından çok önemli bir  projeye imza atarak batık turizmini Çanakkale’ye kazandırıldığını da hatırlatarak “Çanakkale’de Çok önemli bir projenin başlangıcına tanıklık ettik. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, batık turizmi gibi çok ciddi bir faaliyete başladı. Biz TÜRSAB olarak, batık turizmini destekliyoruz ve seyahat acentaları arasında batık turizminde ihtisaslaşmış olanlar ile birlikte çalışmak ve onların deneyimlerinden yararlanılması için her iki kurumu entegre etmek istiyoruz. Batık turizmi, Çanakkale için ciddi bir kapı aralayacaktır. Dalgıç arkadaşlar, daldıktan sonraki 24 saat içerisinde uçağa binemezler dolayısıyla bu da konaklamaya itiyor. Bu kıymetli dönenin önemine inanıyoruz ve bu alanda ciddi buluşmalar gerçekleştirdik. “ dedi.


TURİZM DESTİNASYONLARINA BÜYÜK ÖNEM VERDİK


Görevde bulunduğu süre içerisinde Çanakkale turizmini geliştirmek için ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını ve yapılan bu tarz çalışmalara da destek verdiklerini ifade eden Çelik, “Çanakkale’de eski vali Orhan Tavlı’nın sayesinde başlayan Çanakkale destinasyonunda danışma kurulu üyeliği yaptık ve çok ciddi mesai harcadık. En önemli icraatimiz ise, Balıkesir Çanakkale Bölge Başkanlığı olarak, Türkiye’deki destinasyon turizmiyle ilgili lider rol üstlendik ve 2018 Troya Yılı’nı ilan ettik. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın çatısı altında bunu gerçekleştirdik. Onlara gönülden teşekkür etmek isterim. Çünkü Troya Yılı’nın akabinde Göbeklitepe Yılı ve Patara Yılı’nı ilan ettirdik. Bu bize, bölge turizmcisinin vizyonunun ne kadar engin olduğunu, çalışırsa neler yapabileceğini tüm ülkeye ispatlamış oldu. Sizler, çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Sizin bilginiz, tecrübeniz çok engin ve isterseniz yapamayacağınız hiçbir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanımız, Turizm Şurası’nda şunu söyledi: “Bu zamana kadar Troya için hiçbir şey yapmamış olmak bizim eksiğimiz, 2018 Troya Yılı ilan edeceğiz ve oraya çok büyük bir müze yapacağız”  Troya Müzesi Açıldığı zaman, abartmıyorum, Avrupa’daki ödüllerin tamamını topladı. Ve bölgemiz, Opet’in yaptığı çalışmaların ardından ayrı bir destinasyon yeri oldu. Biz 24’üncü dönemde, Türkiye çapında böyle bir icraata imza attık. Seviyenin nerelere geleceğini ispatlamış olduk.


SİYASETLE İŞİMİZ YOK, ÇOK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ


Çelik, konuşmasının sonunda turizm iş kolunda faaliyet gösteren iş adamları olarak siyaset ilşe hiçbir işlerinin olmadığı nı amaçlarının çok çalışmak ve Türkiye’nin turizm gelirlerini artırmak olduğunun altını çizerek “Biz sadece proje üretmek ve çok çalışmak istiyoruz. Bizim siyasetle hiçbir işimi yok, sadece liyakatle işimiz var. Biz temiz bir şekilde turizmci iş adamı kimliğimizle önce Çanakkale-Balıkesir bölgemizi, ardından Türkiyemizi çok iyi tanıtmak istiyoruz. Son nefesimize kadar bölgemize, ülkemize müşteri getirmeye devam edeceğiz. Otelcimizden, sokakta su satan satıcıya kadar herkes iş yapacak. Bu öncü ve dinamo görevimizi devam ettireceğiz. Özellikle cari açığımızı kapatmak için ülkemize döviz getirilmesi konusunda tur operatörlüğü kimliğimizle çalışmaya dün olduğu gibi bugün de devam edeceğiz.” dedi.


VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ


TÜRSAB  Çanakkale – Balıkesir  Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik’in konuşmasının ardından kürsüye seçimlerin tek başkan adayı Fatih Ergün geldi. TÜRSAB  Çanakkale – Balıkesir  Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik ve yönetiminin 2 dönem boyunca çok başarılı çalışmalar yaptığını belirten Ergün çelik ve ekibine teşekkür etti. Ergün Çelik’ten devraldıkları bayrağı ekibi ile bir üst noktaya çıkarmak için çalışacaklarını belirten Ergün seçime katılan üyelere de teşekkür etti. Ergün konuşmasında şunları söyledi. “Sektörde 13’üncü yılımız bitirirken, bölge başkanlığı adayı olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her biri birbirinden değerli yönetim kurulu adaylarımızla bu göreve talibimiz. Bölge temsil kurulumuz ilk olarak Turgay Başkanımız, devamında da Ahmet Başkanımız ile kurumsal bir kimliğe kavuştu. Son dönemde birlikte görev yaptığımız Ahmet Başkanımıza bölgemize yaptığı katkılardan dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. İlimizde gerek kamu kurumları gerekse bürokraside tam bir profesyonel olarak temsil edip, birliğimizin bilinirliğini ve saygınlığını en üst düzeye çıkarmıştır. Bizler de aynı çizgide ilerleyip STK’ların yani birlik olmanın gücünü arkamıza alarak, meslektaşlarımızın ve mesleğimizin sorunlarını çözmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu seçimin her iki bölge için de hayırlı olmasını diliyorum”
YENİ DÖNEMDE GÖREV YAPACAKLAR


Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde Türkiye Seyahat  Acentaları  Birliği (TÜRSAB) 25. Dönem Çanakkale – Balıkesir Bölge Temsil Kurulu seçimleri  başkan adaylığına  tek liste ile gidildi. Fatih Ergün’ün Başkan adayı olduğu liste’ de Yönetim kurulu üyeleri de Aydın Kılcı, Hasan Uçar, Mert Başarır ve Kenan Türkyılmaz’ dan oluştu.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım