+90 539 342 6363
 
   

  ÇTSO MECLİS VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ AYVACIK TÜNELLERİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Tarih : 11.10.2022  |  289 defa okundu..
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri Ayvacık ilçesinde yer alan ve resmi açılışı gerçekleştirilen Assos ve Troya tünellerinin açılış törenine katıldı.



Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı açılış töreninde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da hazır bulunudğğu açılış törenine, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Aydoğdu ve Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tennioğlu katıldılar.


“TÜNELLERİN AÇILMASIYLA BİRLİKTE 50 DAKİKA SÜREN YOL, 5 DAKİKAYA İNECEK.”


Assos ve Troya tünellerinin açılışı hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Aydoğdu; “1915 Çanakkale Köprümüzün tamamlanmasıyla beraber İlimiz daha kolay ulaşılabilir konuma geldi. İlimizde artık daha fazla yatırımcı ve turist görüyoruz. Çanakkale’miz, 1915 Çanakkale Köprüsüyle birlikte, Assos ve Troya tünellerinin açılmasıyla sadece Ülkemizin değil Uluslararası öneme sahip bir transit geçiş noktası haline gelmiştir. Bununla beraber iki tünelin açılması, hem daha az yakıt harcanmasını hem de karbon salınımının yıllık 3 bin 65 ton azalması da öngörülüyor. Bu durum çevresel olarak da Çanakkale’mizin doğal yapısının korunmasına katkı sağlayacak. Yeni açılan tünellerimiz dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı olacak. Tünellerin açılmasıyla birlikte 50 dakika süren yol 5 dakikaya inecek. Ücretsiz olması da ayrıca sevindirici. Tünellerin, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisi için hayırlı olmasını diliyor, yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum.”





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım