+90 539 342 6363
 
   

  Üzen; “Birlikte Yönetecek, Birlikte Kazanacağız”

Tarih : 07.10.2022  |  311 defa okundu..
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Yönetim Kurulu başkanlığına adaylığını açıklayan S.Kaya Üzen, basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini açıkladı. ÇTSO’nun kayıp bir dönem geçirdiğini, Oda yönetimi ile üyelerinin arasında kopukluk olduğunu ifade eden Üzen; “ÇTSO, bugün adeta kaderine terk edilmiştir. Ben ve yönetimim; üyelerine ‘ÇTSO Yanımda’ dedirtecek güçlü bir oda kurmak için yola çıktık. Birlikte yöneteceğiz, birlikte kazanacağız” dedi.



16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan ÇTSO seçimlerinde başkan adaylığını açıklayan S.Kaya Üzen, Çanakkale Ticaret Borsasındaki 24 yıllık birikimini ÇTSO ve üyelerinin hizmetine sunacağını açıkladı. Çanakkale TSO’nun yönetiminin ortak akılla hareket etmediği, şehirdeki kişi ve kurumlarla sürekli kavga halinde olduğunu açıklayan Üzen; “Ne büyük bir mutluluk ki; tarihi ve doğası ile engin, markaları, girişimleri ve yatırımcıları ile zengin bir şehirde yaşıyoruz. Allah’ın bize sunduğu topraklarda hem ticaret yapıyor hem de hayatımızı sürdürüyoruz. Bu şehir mazisinde zaferi ve Çanakkale ruhunu bizlere armağan etmiş, verdiği ilhamla bizlere her zaman örnek olmuştur. 100’ncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyetin önsözü olmuştur. Fakat ne büyük üzüntü ki; geçmişinde zaferler yazan bu şehir; markalarıyla, yatırımlarıyla, girişimleriyle, ekonomide zaferler yazan iş insanları bugün hiç olmadığı kadar yalnız bırakılmıştır. Çanakkale ruhu olarak tanımladığımız birliktelik ve dayanışma ne acıdır ki adeta geçmişte bırakılmıştır. Pandemi sürecinin verdiği hasarları onarmak bir yana, üyeler kaderine terk edilmiştir” değerlendirmesinde bulundu.



ÇTSO'DA KAYIP DÖNEM


Selçuk Semizoğlu başkanlığındaki dönemi “ÇTSO’nun Kayıp Dönemi” olarak niteleyen Kaya Üzen; “Altını çizmeliyim ki, bu durumdan üyelerimizin hiçbir kusuru yoktur. Liderlik yapması gereken ÇTSO, yönetimindeki birkaç arkadaşlarımız sebebiyle, maalesef kısır çekişmelerin kurumsallaşmış haline dönüşmüştür. ÇTSO, bu arkadaşlarımız sebebiyle beklenen atılımları yapmayıp, üyelerine ve şehre değer katmayı çoktan unutmuştur. Bugün hangi üyeye sorarsanız sorun, size ÇTSO da ortak aklın, şeffaflığın, dayanışmanın olmadığını söyler. Hangi üye ile sohbet etseniz; odamızın onlar yüzünden çözüm üretmediğini, proje yapmadığını, destek vermediğini, kadın ve gençlerin uzağında olduğunu, birçok kurumla yeterli işbirliği yapmadığını belirtir. Özetle, geçen dönem kayıp bir dönem olarak ticaret hayatımızın da yerini almıştır. Şunu da eklemeliyim ki; meclisimizin ve yönetimimizin içerisinde çok değerli iş insanları vardır. Ama bu küçük yapı yüzünden onları da maalesef efektif bir şekilde kullanamayıp ön plana çıkartılamamışlardır” dedi.



"ÇTSO YANIMDA” DENİLEN GÜÇLÜ BİR ODA İSTİYORUZ


Üyelerin birçok konuda yalnız bırakıldığını, yönetimindeki bazı kişilerin kurum ve kişilerle kavgalı olması sebebiyle üyelerin zarar gördüğünü savunan Kaya Üzen; “Biz bu dertle dertlenmek için yola çıkıyoruz. Çünkü ilimizde güçlü bir oda istiyoruz. Finans, eğitim, işbirliği, ihracat, kapasite geliştirme gibi alanlarda üyelerimize somut destek vermek istiyoruz. Daha etkin ve profesyonel kadrolarla üyelerimize hizmet etmek istiyoruz. Ayrışan değil kucaklaşan, "ÇTSO Yanımda" dedirten bir dönem başlatmak istiyoruz. Fark yaratan, ilham veren, bilgilendiren bir dönem başlatmak istiyoruz. İtibarsızlaştıran değil; onurlandıran ve motive eden, üyelerimizin sektörlerindeki değişime hızlı ve sağlıklı bir şekilde ayak uydurmasını sağlayan ve daha çok iş yapan bir ÇTSO istiyoruz” dedi.
 


“DAHA FAZLA MARKA, DAHA FAZLA COĞRAFİ İŞARET


Çanakkale’nin birçok zenginliği olduğunu belirten Kaya Üzen; “Adına yakışan bir oda için kurumsal ve işlevsel bir yapı kurarak işe başlayacağız. Marka şehir Çanakkale yolunda, daha fazla marka, daha fazla coğrafi işaret için çabalayacağız. Örneğin biz ÇTB’de Ezine Peynirinden Çanakkale Domatesine birçok ürünün markalaşmasını sağladık. Limanımızı canlandırarak Kruvaziyer Turizmi başta olmak üzere, gastronomi ve sağlık turizmine odaklanacağız. Çanakkale'nin batıklarından dahi faydalanmalıyız. Hatta rüzgârından bile faydalanmalıyız. Çanakkale’de yabancıya mülk satışıyla ilgili serbestliğin sağlanarak başta inşaat sektörü olmak üzere, bağlı sektörlerin kazanımları için çalışacağız. Tek çeşitli değil; çok çeşitli turizm istiyoruz. Sayılara takılmamak istiyoruz; nitelik peşinde koşmak istiyoruz. Özellikle limanımızı daha da canlandırarak Kruvaziyer Turizmi başta olmak illere, gastronomi ve sağlık turizmine odaklanacağız” dedi.
 


“DAHA GÜÇLÜ ÜYE, DAHA GÜÇLÜ ÇTSO”


ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesi halinde yapacaklarını da anlatan Kaya Üzen; “Bölgesel Girişini Sermayesi Fonu ile kadın ve gençlerin finansman ve yatırımlarına destek olmak, ÇTSO Ticaret Merkezleri ve Lojistik Köyü projemizle, Çanakkale'yi dünyayla buluşturmak istiyoruz. İhracat Destek ofisimizle üyelerimizi üst lige çıkaracağız. ÇTB yönetimimizde de, şehrimize akredite bir laboratuar, Lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı kazandırmıştık. Aranan eleman ihtiyacını, İnsan kaynağı ihtiyacını karşılamak için ÇTSO İstihdam Merkezi, üyelerimize mesleki eğitim katkı vermek için ÇTSO Akademi kuracağız. İhracat Destek ofisimizle, ÇTSO istihdam Merkezi ve ÇTSO Akademi ile üyelerimize katkı vereceğiz. ÇTB yönetimimiz esnasında Çanakkale'ye ÇTB İlkokulu ve Çanakkale TOBB Sosyal Bilimler Lisesini kazandırdığımız gibi bunu kazandıracağız. Seçimden seçime değil, iyi günde, kötü günde daima üyelerimizin yanında olacağız. Kara Gün Fonu ile bunu somut olarak göstereceğiz. Tanıtım Ofisimizi kurarak; Çanakkale’mizin önemli günlerini, üyelerimiz lehine fırsata çevireceğiz. E-ticarette ve dijitalleşmede yeni yaklaşımlarla ÇTSO Dijital Dönüşüm Ofisini üyelerimiz için hayata geçireceğiz. Çanakkale Fuarcılık A.Ş.’yi kurarak, Çanakkale’miz için fuarlar düzenlemeye, daha çok fuarda üyelerimizle daha etkin rol almaya çalışacağız. Güçlü ilişkiler, efektif çözümler için üyelerimize kolaylık sağlayacak ÇTSO Kart uygulamamızı derhal hizmete sunacağız” dedi.
“ÇANAKKALERİN ÖNEMLİ PROJELERINE DESTEK VERECEĞİZ”


Çanakkale’de hali hazırda yürütülen çeşitli projelere de tam destek vereceklerini belirten Kaya Üzen; “Kale Grubunun Başlattığı Akıllı şehir projesi, Ayvacık Tarıma Dayalı İhtisas OSB ve Çan’daki OSB Projesi, Ezine ve Bayramiç İlçelerimizde Küçükbaş Hayvancılık OSB Projesi gibi projeleri destekleyeceğiz. Altyapısı tamamlanan Ezine Gıda İhtisas OSB’deki yatırımcıların biran önce faaliyetlerine başlayıp ekonomimize, özellikle ihracatımıza ve istihdamımıza katkı sunmaları için onlara destek sunacağız. Çanakkale’mizde çok sayıda su ürünleri, süt ürünleri ve orman ürünleri işi yapan kooperatiflerimiz bulunmaktadır. Kooperatiflerimizin makine ekipman alınması konusunda, uygun kredi ve hibe alabilmeleri için GMKA ve TKDK ile projelerin hazırlanmasına öncülük edecek, danışmanlık ve aracılık yapacak, yurtdışı fuarlara ve teknik gezilere katılımlarını sağlayacağız. Bununla birlikte, Çanakkale’de yabancıya mülk satışıyla ilgili serbestliğin sağlanarak başta inşaat sektörü olmak üzere, buna bağlı tüm diğer sektörlerin kazanımları için çalışacağız” dedi.
“BİRLİKTE YÖNETECEK, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”


ÇTSO yönetiminin kurumlar ve kişilerle yaptığı kavgalardan en çok iş insanlarının zarar gördüğünü söyleyen Üzen; “Çanakkale için, Çanakkale'yle işbirliği kurmanın tam vaktidir. Kurumlarla el sıkışmak, birlikte projeler yapmak istiyoruz. Görevi aidat toplamak olduğu zannedilen odamızı, Çanakkale'mizin sanayisi, ticareti ve hizmet sektörleri ile barıştıracağız. Zaman, ortak aklı Çanakkale için devreye sokmanın zamanıdır. Çanakkale’nin dev markalarının ve gizli kahramanları olan KOBİ’lerin içinde olacağı ÇTSO Danışma Kurulu kuracak, üyelerimizle birlikte beyin fırtınaları yapacağız. Bir kesimin değil, her kesimin temsilcisi olacağız. Yeni dönemde, her üye istediği vakit odasına ulaşacak, kesintisiz iletişim sağlanacaktır. Üyelerimiz cep telefonları üzerinden online belgelere, kendi sektörlerindeki gelişmelere, odamızın faaliyetlerine rahatlıkla ulaşacaktır. Yeni dönemle birlikte, artık kavganın defteri kapanacaktır. Çanakkale için Çanakkale’yle işbirliği kurmanın tam vaktidir. Kurumlarla el sıkışarak, birlikte projeler yapmak istiyoruz. Görevi, aidat toplamak olduğu zannedilen odamızı, Çanakkale’mizin sanayisi, ticareti ve hizmet sektörleri ile barıştıracağız. Biz birlikte değerli yeni projelere imza atacağız. Birlikte yöneteceğiz, birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

 


“BİR KESİMİN DEĞİL, HER KESİMİN TEMSİLCİSİ OLACAĞIZ”


ÇTSO Üyelerinden seçimlerde desteğini isteyen Kaya Üzen; “Yetki verilmesi halinde, hiç durmadan, yorulmadan, şehrimizin ekonomisine katkı sağlamak ve işletmelerimizi daha da güçlendirmek için çalışacağız. Üyelerimizin bile ümidini kestiği odamızı, işletmelerimizin ticari hayatlarındaki yol arkadaşı yapacağız. “Esnaf odasına kayıtlı olsaydım, daha iyiydi” diyenleri, “İyi ki Ticaret Odasına Üyeyim” dedirteceğiz. Çanakkale ruhunu herkese göstereceğiz. Ekonomik zaferleri birlikte yazacağız. Bunun için tüm saygıdeğer üyelerimizi, bizim için değil, kendileri ve Çanakkale için destek vermeye davet ediyoruz. Ekip arkadaşlarımla birlikte, tüm değerli üyelerimizin oylarına talibiz. Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çalışmaya hazırız. Çanakkale’nin üretimi, zenginleşmesi ve ekonomik gelişimi için varız. Ekonomide zorlu virajları geçmek, daha eylemsel, daha kollektif bir yapı için görev değişiminin vakti gelmiştir. Oda’da Değişim, Ticarette Gelişim diyoruz. İlk 6 ayda tüm Çanakkale bu değişime tanıklık edecektir. İnanıyoruz ki kazanan Çanakkale Ticaret Ve Sanayi Odası, kazanan Çanakkale olacak” dedi.




“ÜYELERİMİZ YETKİ BELGELERİNİ 3 ADIMDA MERSİS ÜZERİNDEN ALABİLİRLER”


Mevcut ÇTSO yönetimindeki bazı kişilerin üyelere seçim gününde ulaşabilmek için yetki belgelerini aldıklarını söyleyen Kaya Üzen, ÇTSO üyelerine çağrı yaparak; “ÇTSO üyelerinden seçimlere katılabilmeleri için Yetki Belgeleri istenmektedir. Duyumlarımıza göre birçok üyenin yetki belgeleri önceden bazı kişilerce alınmış. Seçim öncesinde gel benden al deniliyormuş. Sanırım oy kullanma günü üyeleri son bir kez ikna etmek istiyorlar. Ben basın aracılığı ile tüm üyelerimize seslenmek istiyorum; Yetki Belgelerinizi gidip alın yada bir temsilcinizi göndererek alabilirsiniz. Yetki Belgelerini üyelerimizin alabilmesinin bir diğer yolu ise MERSİS üzerinden almaktır. MERSİS sistemine girip 3 adımda Yetki Belgelerini alıp 16 ekim günü sandığa gelip oylarını atabilirler” dedi.






İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım