+90 539 342 6363
 
   

  CHP'Lİ ERKEK'TEN ÖĞRETMENE ORANTISIZ GÜÇ UYGULAYAN POLİS HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Tarih : 01.09.2022  |  330 defa okundu..
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Partisi adına Özel Öğretmenler Sendikası’nın eyleminde öğretmenlere orantısız güç uygulayan polis Mukadder Kardiyen hakkında suç duyurusunda bulundu.



Söz konusu suç duyurusu dilekçesinde, gerekmediği halde fiziki şiddet uygulayan ve görevini kötüye kullanan polis Mukadder Kardiyen hakkında kamu davası açılarak cezalandırılması talep edildi. Suç duyurusunda şu açıklamalar yer aldı:


“Şüpheli, anayasal bir hak çerçevesinde barışçıl olarak yürütülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde provokatif tavırlarıyla ve görev sınırlarını aşan müdahaleleriyle defalarca demokratik bir hakkın kullanımını bilinçli olarak engellemiştir. Şüpheli daha önce de hiçbir taşkınlığın bulunmadığı, barışçıl birçok gösteriyi engellemiş, hukuki olmayan gözaltı emirleri vermiştir. Bu emirleri verirken de yurttaşlar üzerinde orantısız güç uygulamaktan çekinmemiştir. Ankara ilinde yapılan demokratik protestolarda, Anayasal hakkını kullanan eylemcilere ya aşağılayıcı ifadelerde bulunmuş ya hakaret etmiş ya da gerekmediği halde fiziken zor kullanmıştır.


"SUÇ İÇEREN DAVRANIŞ VE EYLEMLERDE BULUNMUŞTUR"


Kolluk görevlisi olmanın sorumluluğunu ve rütbesinin ağırlığını taşıyamayan şüpheli, 30 Ağustos 2022 tarihinde de yukarıda yazılı suçları işlemiştir. Bu tarihte Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın düzenlediği konferans sonrası öğretmenler tarafından bir basın açıklaması yapılmak istenmiştir. Basın açıklaması yapılması için önceden herhangi bir izin alınması gerekmemektedir. Demokratik hakkın kullanımı sırasında şüpheli, daha önceki eylemlerde de gösterdiği provokatif tavrını yinelemiş ve demokratik hakkını kullanmak isteyen öğretmenlere karşı suç içeren davranış ve eylemlerde bulunmuştur.


"TOPLUMDA BÜYÜK BİR İNFİAL VE ÜZÜNTÜYLE KARŞILANMIŞTIR"


Somut olayda bir öğretmenin yanına giden şüpheli, kolluğa verilen davranış biçimi eğitimlerinin tamamını yok sayarak, karşısındakini aşağılar bir üslupla Anayasal hakkın kullanımını engelleyeceğini açıkça ifade etmiştir. Ardından öğretmenin kendisine bağırdığı iddiasıyla (olaya ilişkin görüntülerde bağırmadığı görülmektedir) onu kolundan tutup savurarak gözaltına alınması talimatını vermiştir. Bu esnada da “Al bunu, Al bunu” diye bağırarak insan onurunu zedelemiş, açıkça görevini kötüye kullanmıştır. Ardından da diğer öğretmenlerin hukuka aykırı biçimde gözaltına alınması için talimatlar vermiştir. Yalnızca basın açıklaması yapmak ve kötü şartlarda çalıştığını anlatmak isteyen öğretmenlere orantısız müdahalede bulunulmuş ve 10’dan fazla öğretmen haksız yere gözaltına alınmıştır. Şüphelinin somut olayda işlediği suçlar medyada yoğun bir biçimde yer bulmuş, toplumda büyük bir infial ve üzüntüyle karşılanmıştır.


"BU KUTSAL MESLEĞE KARŞI İŞLEDİĞİ SUÇLAR GÖZ ARDI EDİLEMEZ"


Şüphelinin orantısız ve işkence içerikli müdahalede bulunduğu barışçıl toplantıyı gerçekleştirenler öğretmenlerdir. Öğretmenleri kamuda görev yapan, özel sektörde görev yapan diyerek ayırmak da doğru değildir. Şüpheli, kendisini yetiştirenlerin de öğretmenler olduğunu unutmuş olacak ki bir öğretmeni itip kakarak orantısız güçle gözaltına aldırabilmektedir. Şüphelinin bu kutsal mesleği icra edenlere karşı işlediği suçlar göz ardı edilemez. Kaldı ki öğretmen olsun olmasın demokratik hakkını kullanan hiç kimseye kötü muamele yapılamaz. Kolluğun gözaltı yapabileceği hallerde dahi görevini kötüye kullanma, müessir fiilde bulunma, hakaret etme, kötü muamelede bulunma ve işkence yapma hakkı bulunmamaktadır.


"KAMU DAVASI AÇILMASINI VE CEZALANDIRILMASINI TALEP EDERİZ"


Çok zor şartlarda görev yapan polisimiz içerisinde maalesef her meslek grubunda olduğu gibi görevini kötüye kullanan kişiler bulunmaktadır ve bundan en çok emniyet teşkilatımız zarar görmektedir. Şüphelinin işlediği suçun bir mağduru da görevini hukuk içerisinde hakkıyla yapan kolluk görevlileridir. Resen tespit edilecek nedenlerle, şüpheli hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını ve cezalandırılmasını talep ederiz.”





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım