+90 539 342 6363
 
   

  KULAÇLAR 30 AĞUSTOS ZAFER İÇİN ATILACAK

Tarih : 25.08.2022  |  459 defa okundu..
Çanakkale Rotary Kulübü tarafından ilk olarak 1986 yılında düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye’nin en prestijli yarışmalarından biri olan Çanakkale Boğazını geçme yüzme yarışması için çalışmalar son aşamaya geldi. Her yıl Olduğu gibi Zafer Bayramı olarak kutlanan 30 Ağustosta yapılacak olan yarışmaya 724 yurtiçinden,126 yurtdışından toplamda 850 yüzücü katılacak.



YARIŞMA MİTOLOJİK BİR HİKAYEDEN ESİNLENEREK BAŞLADI

Asya ve Avrupa kıtaları arasında sevgilisine ulaşmak için kulaç açan Leandr ve Hero’ nun hikayesinden ilham alınarak Türkiye’de ilk kez 1986-87 yıllarında dönem Rotarıy Kulübü Başkanı Rotaryen Özer Öner’in katkısı ile ilki gerçekleştirilen ve bu yıl 35.’si gerçekleştirilecek olan Boğazı Yüzerek Geçme Yarışmaları için çalışmalar tamamlandı. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmaması öncesi Çanakkale Rotary Kulübü Yönetim kurulu üyeleri tarafından Basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Çanakkale Rotary Kulübü Dönem Başkanı Volga Ersümer, Çanakkale Rotary Kulübü Yüzme komitesi Başkanı Soykan Özer, Çanakkale Rotary kulübü 2440 Bölge Yüzme Komitesi Başkanı Emine Şengören, Çanakkale Rotary Kulübü Basından sorumlu üye Sevil Uras ile Roteryenler Remzi Hakan Pamukçu ve Hülya Acar hazır bulundu. Basın toplantısında bu yıl 35.’si düzenlenecek olan Çanakkale Boğazını geçme yüzme yarışması hakkında bilgiler verildi.  Yarışma ile ilgili Açıklamasını yapan Çanakkale Rotary Kulübü Genel sekreteri ve 2440 Bölge Yüzme Komite Başkanı Emine Şengören yarışmanın mitolojik bir hikayeden esinlenerek 1986 ayında başlatıldığını ifade ederek “İçinde yaşadığımız topluma hizmet etmek, ülkemize ve şehrimizin ekonomisine, turizmine, tanıtımına, sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak amacıyla  yola çıktığımız, Çanakkale Boğaz Yüzme yarışmamızın temelleri, 1986-87 yıllarında dönem başkanımız Rotaryen Özer Öner’in liderliğinde atılmış ve gelişerek bu günlere gelmiştir. İlhamını Çanakkale Boğazında yaşanmış bir antik çağ hikayesinden alan yarışmamız, Hero ve Leandr’ın kavuşmasını temsil etmekte ve her yıl 30 Ağustos tarihinde yapılmaktadır. İlk olarak 1986 yılında yapılan yarışmamız düzenli olarak her yıl yapılmış, ilk kez 1999 yılında yaşadığımız deprem dolayısıyla, ikinci kez de pandemi nedeniyle 2020 yılında yapılamamıştır. Ancak 1999 yılında ,yüzme  için ayrılan bütçe Kocaeli’nde yapımı gerçekleştirilen Rotary Kocaeli Hastanesine bağışlanmıştır” dedi.


TÜRKİYEDEKİ İKİ BÜYÜK ORGANİZASYONDAN BİRİ ÇANAKKALE’DE YAPILIYOR


Şengören,  Türkiye’de iki büyük yüzme yarışmasının yapıldığını ve bu yarışmaların çok prestijli yarışmalar olduğunu hatırlatarak “Ülkemizde çok önemli  iki organizasyon yapılmakta. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı(1986)ve İstanbul Boğazı yüzme yarışı(1989) Bu iki yarışa ev sahipliği yapmak gerçekten çok değerli. Ve ülke olarak çok şanslıyız. Dünya da, kıtalararası, her sene bu kadar çok sporcunun yüzebildiği başka bir organizasyon yok. Ayrıca  ülkemizin, coğrafi, tarihi ve mitolojik değerini de göz önüne alırsak bu organizasyonlar tanıtım ve turizm açısından süper fırsatlar sunmakta. Dolayısıyla siz basın mensuplarına, bu anlamda büyük görev düşüyor. Bugüne değin verdiğiniz ve bundan sonra vereceğiniz desteklere teşekkürler. Bizler, başta valiliğimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın ve siz değerli basın mensuplarının destekleriyle, şehrimize  ekonomik, sosyal ve kültürel katkı verdiğimiz ve ülkemiz tanıtımında rol aldığımız ve alacağımız için son derece gururluyuz. Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ederken, yarışmamızı izlemeye tüm Türkiye’yi ve sizleri ve halkımızı bekliyoruz” dedi.


ÇANAKKALE BOĞAZINDA KULAÇLAR 30 AĞUSTOS ZAFERİ İÇİN ATILACAK


Bu yıl 35.’i düzenlenecek olan yarışmanın tüm kulaçlarının 30 ağustos zaferi için atılacağının altını çizen Şengören “Bu yıl gerçekleştireceğimiz yarışmamız için ayrı bir heyecan ve mutluluk içerisindeyiz. Çünkü tüm kulaçlar, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100.cü yılı şerefine atılacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak, 30 Ağustos Zafer Bayram’ımızı hep birlikte kutlayacağız. Ruhları şad olsun. Yarışmamız, her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa yakasındaki Eceabat Maydos Kumsalından saat 08:30 da başlayacak, Asya Yakasındaki Deniz Müze’si önünde son bulacaktır. Mesafe 3.5 deniz mili yani 6.482 metre’dir. Yarışmamız için ön görülen süre 105 dakikadır.” dedi.


35. YÜZME YARIŞMASINA 850 YÜZÜCÜ KATILACAK


Şengören, Çanakkale Boğazını geçme yarışmasına bu yıl 850 yarışmacının katılacağı bilgisini de vererek “Bu sene 724 yurtiçinden,126 yurtdışından toplamda 850 kayıt aldık.30 farklı  ülke ve şehirlerden katılacak olan yüzücüler ve beraberinde aileleri, şehrimiz turizmine önemli katkılar verecektir diye düşünmekteyiz. Yarışmamız , kulüp üyelerimiz, eşleri, Rotaractör kardeşlerimizin yanı sıra, 23 ayrı kurum ve kuruluşun katkılarıyla, yaklaşık 300 kişinin emekleriyle gerçekleşecek. Bu kurumlar, başta Çanakkale Valiliğimiz olmak üzere, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı, Çanakkale Belediye Başkanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Eceabat Kaymakamlığı, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı,  olmak üzere emeği geçenlere şimdiden teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
ÇANAKKALE’NİN DEV FİRMALARI SPONSOR OLMUYOR


Basın toplantısının sohbet kısmında Çanakkale Rotary Kulübü yöneticileri İstanbul Boğazı geçme yarışlarına dev firmaların sponsor olduğunu ancak İstanbul Boğazı geçme yüzme Yarışmalarından 3 sene daha önce başlayan Çanakkale Boğazı geçme yüzme yarışmalarına sponsor bulamadıklarından yakındı. Çanakkale’de de Türkiye’nin ilk 500 firması arasına giren sanayi devlerinin olduğuna dikkat çeken roteryenler, Ancak bu dev firmalardan Çanakkale Boğazı yüzme yarışmaları için sponsorluk alamadıklarından yakındılar. Çanakkale Boğazı geçme yüzme yarışmalarının sadece Çanakkale Rotary Kulübü’nün sağladığı çok kısıtlı bütçe ile yapıldığına dikkat çeken roteryenler yarışmamıza Çanakkale’de bulunan büyük sanayi firmalarının sponsor olmasının yarışmanın çok daha fazla duyurulması ve çok daha prestijli olması anlamına geleceğini ifade ettiler.  





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım