+90 539 342 6363
 
   

  ARSLAN : “YÖNETEMEZLER DİYENLERE KEPEZ’ İN BÜYÜK SORUNLARINI ÇÖZEREK CEVAP VERİYORUZ”

Tarih : 18.08.2022  |  512 defa okundu..
Göreve geldiği günden bugüne kadar ekip arkadaşları ile Kepezin büyük sorunlarını çözmek için çalışan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve ekibi kepez Cumhuriyet Mahallesi’nin altyapımı ve yol çalışmalarını düzenlenen törenle başlattı.



Başkan  Arslan törende yaptığı konuşmada “ biz göreve geldiğimizde “3 ay sonra maaşları ödeyemezler, 6 ay sonra başkan kaçar” ifadelerine karşı Kepez’in yeni yerleşim yeri olan Hamidiye Mahallesini en büyük sorunu olan yol sorununu Kepez’in kronik hale gelen içme suyu sorununu ve atık su arıtma sorunlarını çözdüklerini söyledi. Kepez’in sorunlarını bir kepezli olarak bildiklerini ifade eden Başkan Arslan “ Her şeyi adım adım yapıyoruz. Şimdide Kepez’in Cumhuriyet Mahallesinin altyapı ve yol sorununu çözeceğiz “dedi.
KEPEZ CUMHURİYET MAHALLESİ’NDE  ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI


Kepez Belediye Başkanı Cumhuriyet Mahallesi içme suyu abone bağlantıları’ nın yol ve kaldırımlarının yapımı projesi başlangıcı töreninde konuşma yaptı. Başkan Arslan konuşmasında cumhuriyet Mahallesinin en büyük sorununu 4 ila 6 ay içinde çözüyoruz dedi. Arslan, konuşmasına şu cümleler ile başladı. “Cumhuriyet Mahallesi içme suyu abone bağlantıları’ nın yol ve kaldırımlarının yapımı için ilk kazmayı vurmak için toplandık. Bugün gerçekten bir çocuk gibi mutluyum. Gerçekten Kepezin bir büyük sorununu daha çözmek üzere ilk adımımızı atıyoruz. Yaklaşık 4 ila 6 ay arasında sürecek olan çalışmanın sonunda inşallah Kepez’de ki  2. Büyük sorunu da hep birlikte çözmüş olacağız.”


KEPEZ’İN EN BÜYÜK SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ


3.5 yıl önce bu yola çıktığımızda yapmış olduğumuz araştırmalarda ve anket çalışmalarında Kepez’in iki büyük sorununu  tespit etmiştik. Kepez’in en büyük sorunu Kepezin içme suyu Arıtma sorunuydu. 28 Ekim 2020 tarihinde içme suyu arıtma tesisini çalıştırarak ve arıtılmış suyu şebekelerimize vererek Kepezi arıtılmış su ile buluşturduk.  İkinci sorun ise yol sorunuydu. Göreve geldiğimiz ilk altı ayda Hamidiye Mahallesinin yol ve altyapı çalışmalarını tamamlayarak Hamidiye Mahallesi sakinlerini çamur ve tozdan kurtardık. Biliyorsunuz o bölgede son beş yıl içerisinde lüks konutlar inşa edilmiş ama maalesef bu lüks konutların sitelerin yolları yoktu. Tabi böyle olunca da kışın yoğun bir çamur ile yazında toz ile büyük bir sorun yaşıyordu. Göreve geldiğimizin ilk altı ayında Hamidiye Mahallesi sakinlerinin bu sorunu yaptığımız çalışmalar ile çözdük. Bu çalışmalardan hemen sonra içme Suyu Arıtma tesisini işletmeye alarak en büyük sorunu olan kireçli sudan Kepezli hemşehrilerimizi kurtardık. Bu önemli sorunu SUKAP projesi üzerinden yapmayı başararak proje maliyetinin %50’sini hibe alarak yani kasamızdan ciddi bir yatırım maliyetinin çıkmasına engel olarak gerçekleştirdik. Bu arada atık su ile ilgili bir revizyon çalışması da gerçekleştirdik.  Biliyorsunuz ki atık su arıtma tesisinden çıkan su Kepez Deresinin içine akıyor ve çok kötü bir görüntü oluşturuyordu. Oradaki balıkçılarımız  maalesef sandallarının çapa iplerini ellerine eldiven giyerek çekebiliyordu. Çok kötü bir manzara vardı. O bölgeden geçen vatandaşlarımız maalesef kötü bir koku ile karşılaşıyor ve oradan burunlarını tıkayarak geçiyorlardı. Yapmış olduğumuz yatırım ile bu yatırım bedeli o günkü fiyat ile yaklaşık 4 Milyon TL, bugünkü bedelle bu yatırımı 20 Milyon TL’ye yapamayız. Arıtma tesisimizin revizyonu ile Kepez’in içme atık suyu içme suyu berraklığında ve denizin 230 metre ilerisinde yaklaşık 24 Metre derinlikte deşarj ediliyor. Bu projesi Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi ile birlikte yürüterek gerçekleştirdik.
HERŞEYİ ADIM ADIM YAPIYORUZ ŞİMDİDE CUMHURİYET MAHALLESİNİN SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ


Göreve geldiği günden bugüne kadar Kepezin en büyük sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirten Arslan “ sorunları biliyoruz ama her şeyi adım adım yapmak zorundayız. Şimdide Cumhuriyet Mahallemizin sorunlarını çözeceğiz “ dedi. Arsan konuşmasında şu ifadeleri kullandı. “Her şey adım adım gerçekleşiyor. Bu projelerin hepsi  bütçe meselesi. Tabi ki sorunları biliyoruz. Yol sorununun Cumhuriyet Mahallesinde ne kadar önemli bir sıkıntı yarattığını biliyoruz. Ben ve arkadaşlarım sokağa çıktığımızda bizlere hemşehrilerimiz  bu noktadaki sıkıntı ve şikayetlerini ilettiler bizde bu şikayetleri dinledik. Tabi ki bu sorunların çözümü adım adım gerçekleşiyor. İlk olarak Hamidiye Mahallesinin yol sorununu çözdük ardından içme suyu ve atık su arıtma sorununu çözdük. Şimdide Cumhuriyet Mahallesi İçme suyu abone bağlantıları, yol ve kaldırım yapımı çalışmasının ilk kazmasını vuruyoruz. Cumhuriyet Mahallesindeki bu çalışmalarımız 4 ila 6 ay  sürecek ve bu sürenin sonunda su patlaklarında önüne geçmiş olacağız. Belediye sosyal medyamızı takip edenler bilirler sık sık su patlağından kaynaklanan su kesintisi duyuruları oluyor. Biliyorsunuz ki bu mahalle kepez’in en eski mahallesi. 35 yıl önce yapılan içme suyu hatları bağlantıları eski bahçeli evlerden apartmanlara dönüşen konutların su ihtiyacını karşılamıyor. Bu su ihtiyacını karşılamak için biraz basıncı arttırdığımızda o zamanda eski borular bu basıncı kaldırmıyor ve su patlakları meydana geliyor. Bu su patlaklarında hem kepezlilere bir iki saat su veremiyoruz, hem de günümüzde çok önemli suyu saatlerce boşa akıtmış oluyoruz. Cumhuriyet Mahallesindeki içme suyu abone bağlantılarını ana borudan apartmanlara kadar hepsini değiştireceğiz. Yollarını yapacağız, kaldırımlarını yapacağız. Daha temiz bir Kepez görüntüsünü birlikte sağlayacağız.”
BELEDİYEYİ YÖNETEMEZ DİYENLERE KARŞI KEPEZ’ İN EN BÜYÜK SORUNLARI HIZLA ÇÖZÜYORUZ


Başkan Arslan konuşmasının sonunda Cumhuriyet Mahallesinde yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek  çalışmaların 4 ika 6 ay içinde tamamlanacağı nı söyledi. Kepez ‘in sorunlarını çözerken kepezlilerin verdiği destek ile kendilerini çok güçlü hissettiklerini ifade eden Arslan konuşmasını şu cümleler ile tamamladı. “Cumhuriyet Mahallesinde 4 ila 6 hafta’da gerçekleşecek olan çalışmalar 17 adet sokak  ve cadde yapılacak. Bu sokak ve caddelerin ara bağlantılarını da yılbaşın o kadar hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bugün bir çocuk gibi mutluyum demiştim neden böyle söyledim. 3 ay sonra belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyemez  6 ay sonra bırakıp kaçar diyenlere Kepezin en büyük sorunlarını bu kısa sürede çözmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Bulunduğumuz sanayi caddesi kepezin en işlek ve ikinci büyük caddesi.  Bu caddemiz sıcak asfalt olacak.  Bu caddedeki çalışmamız bittiğinde bu cadde çift şerit ve ortada aydınlatması olan bir cadde haline gelecek. Tüm ana yol ve ara yollar parke taş ile kaplanacak. Çalışmalarda 23 bin metrekare 6’lik parke taşı kullanılacak. 54 bin metrekare 10’luk parke taşı kullanacağız. 8 bin metre kare Sıcak asfalt kullanılacak. 16 bin 800 metre bordur taşı kullanılacak. 13 bin 500 mette oluk taşı kullanılacak. 1.250 haneye içme suyu abone bağlantısı yapılacak. Bu yenilenecek abone bağlantı çalışmasının ardından inşallah su borusu patlaklarımın en düşük seviyeye inecek. Sevinçler paylaşıldıkça büyür. Ben ve çalışma arkadaşlarımı bugün yalnız bırakmadınız. Bu destek ile kendimizi çok güçlü hissediyoruz.  Bu gücü bize Kepezliler veriyor. “


 


Başkan Arslan’ın konuşmasının adından Cumhuriyet Mahallesi altyapı ve yol çalışmaları başladı. Başkan Arslan törende hazır bulunan Ekskavatör’ e binerek sanayi caddesinde ilk kazı çalışmasını yaptı.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım