+90 539 342 6363
 
   

  “DİPLOMAN MESLEĞİN OLACAK”

Tarih : 08.07.2022  |  650 defa okundu..
Özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Birliğimiz, TOBB ETÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı birlikteliği ile Meslek Liselerinde büyük bir değişim ve dönüşüm başlatılmıştır.



81 İlde Diploman Mesleğin Olacak sloganıyla hayata geçirilen "Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" kapsamında, İlimizde Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okullarımız olarak yer almaktadır. Konu ile ilgili Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal açıklamalarda bulundu; Türk İş Dünyasının sesi olan Birliğimizin Milli Eğitim Bakanlığımız ile yapmış olduğu protokol gereği 81 ilde 116 proje okulumuz %100 doluluk oranları ile eğitimlerine devam etmekte. Oda ve borsalar olarak bizler iş dünyamızın sorunlarını biliyoruz, nitelikli eleman bulmakta
zorluk yaşıyorlar. Sektörün ve gelişen teknolojinin gereklerine uygun mezunlar veren Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz ile en büyük eksiklik olan; kalifiyeli eleman, nitelikli eleman veya ara eleman açığını gidermek için okullarımızda eğitimlerimiz sürmekte. Özellikle Covid-19 salgınının başladığı günden bu yana bu meslek liselerinin birçok alandaki üretim başarıları göz doldurdu. Bu dönemde; birçok okul cerrahi maske ve siperlikli maskeden medikal tulum ve önlüğe, dezenfektandan çamaşır suyuna kadar, öncelikli ihtiyaç alanlarında üretim yaptı. Ayrıca cerrahi maske makinesi, solunum cihazı, üç boyutlu yazıcı gibi yüksek teknoloji ürünleri geliştirdi.
OKUL TERCİHİ YAPACAK ÖĞRENCİ VE VELİLERE ÇAĞRI: “GELECEK MESLEK
LİSELERİNDE”
Bilindiği üzere LGS'ye giren öğrencilerimiz için artık tercih zamanı. Gençlerimizin teknolojiyi üreten, sistemi üreten mesleki ve teknik eğitimini lise düzeyinde almaları kısa sürede meslek edinmelerine vesile olacaktır. Bu anlamda 20 Temmuz 2022 tarihine kadar tercih yapacak öğrencilerimize proje okullarımız olan Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü tercih yapacak olan öğrenci ve velilerimizin şunu bilmesini isterim ki; Gelecek Meslek Liselerindedir. Bu nedenle LGS tercihlerinin yapılacağı bu dönemde hem velilerimiz hem de değerli çocuklarımızı oda ve borsaların desteğiyle mesleki eğitimin yeniden tasarlandığını liseleri seçmeye davet ederek, "Bu okullara yerleşecek gençler, uzmanlık kapısından girmiş olacak, diplomaları, meslekleri olacak." değerlendirmesinde bulundu.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım