+90 539 342 6363
 
   

  23 NİSAN CUMHURİYET MEYDANINDA DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

Tarih : 23.04.2022  |  284 defa okundu..
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen resmi törenle kutlandı.



Bundan tam 102 yıl önce,  Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarak bu anlamlı günü  çocuk bayramı olarak ilan ettiler. Kurulduğu gün itibari ile Türk Milletinin kaderini belirleyen Gazi Meclisin açılış Yıldönümü olan aynı zamanda Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı da olan 23 Nisan, her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Dünyada çocuklara armağan edilen tek çocuk bayramı olan  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de çeşitli törenler gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Resmi Törene Çanakkale Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ÇOMÜ Rektörü Profesör Doktor Sedat Murat,  Çanakkale Baro Başkanı Avukat Soner Aydın, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen resmi tören İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın Çelenk koyması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından  18 Mart İlkokulu Öğrencisi Kerem, günün anlamına binaen şiir okudu. Şiir okunmasının ardından  Günün anlamını belirten konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz “Egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize geçtiği, gazi meclisimizin açılışının 102. Yıldönümü  ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını  gururla kutluyoruz.  Gururluyuz, çünkü şanlı tarihimizde de her zaman özel bir yeri olan  çocuklarımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bu anlamlı günü  bayram olarak armağan eden, çocukları çok önemseyen yüce gönüllü bir  ecdadımız var.  Geleceğimizin kıymetli mimarları olan çocuklarımız, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılması ile birlikte,  sahip olduğumuz milli egemenlik ve demokrasi  sizlere emanettir. Onu korumak ve yüceltmek için daima çok çalışın.  Sizi yetiştiren öğretmenler ve bu ülkenin varisleri olarak  bayrağımızı, Milli benlik temelinde  bilimde, sanatta, sporda en yüksek alanlarda dalgalandırın.  Sizlere çok güveniyor ve  geleceğimizi huzur içinde sizlere emanet ediyoruz.  Ezelden beridir hür yaşayan aziz milletimizin  iradesinin hançerlemeye kalkan  hainler tarihimizde her zaman olmuştur.  Ancak her defasında azmi ile biz  bu tehlikeli unsurlara  bir tokat gibi cevap vererek  millet iradesinin her şeyden üstün olduğunu gösterdik.    Kahraman bir milletin geleceği olan çocuklarımızla  aziz milletimizin iradesini  her zaman sahiplenecek  ve canı pahasına koruyacaktır.  Millet iradesini sahiplenen, tarihini bilen, vatanını seven  çocuklarımıza geleceğimizi emanet etmenin verdiği huzur ile Tüm Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını  coşku ile tekrar kutluyorum” dedi.
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın konuşmasının ardından  Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Çelenk sunma programı sona erdi. Törenin ardından etkinlikler Hamidiye Tabyalarında devam etti.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında  öğrenciler gösterilerini sergilediler.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım