+90 539 342 6363
 
   

  CEYLAN: ''MOTORİN, KÖPRÜ, OTOYOL FİYATLARI SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GASP EDER DÜZEYDE''

Tarih : 14.04.2022  |  365 defa okundu..
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Anayasa'mızın 23'üncü maddesiyle seyahat özgürlüğünün anayasal güvence altına alındığının altını çizerek, “Şehirlerarası otobüs terminallerinde sefer ve yolcu sayıları, zorunlu olarak seyahat etmek durumunda olan vatandaşlarımız dışında neredeyse yok denecek seviyeye inmiştir. Sürece seyirci kalmanız durumunda birçok firma iflas edecek” diye konuştu



Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada motorin, köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin anayasal güvence altında olan seyahat özgürlüğünü gasp edecek düzeye ulaştığını belirterek, iktidarın KDV indirimine gitmesi gerektiğini söyledi. Özgür Ceylan, geçtiğimiz yılın haziran ayında motorinin ortalama fiyatının 7 lira 43 kuruş olduğunu belirtirken, bugün gelinen noktada fiyatın yüzde 173 artarak, 20 lira 34 kuruşa yükseldiğini hatırlatarak, “Otoyol ve köprü geçiş ücretleri fahiş bir şekilde arttı. Şehirlerarası otobüs terminallerinde sefer ve yolcu sayıları zorunlu olarak seyahat etmek durumunda olan vatandaşlarımız dışında neredeyse yok denecek seviyeye inmiştir” diye konuştu.


Özgür Ceylan, İktidarın sürece seyirci kalması durumunda birçok firmanın iflas edeceğini ileri sürerken, “İktidara sesleniyorum: Bu işletmelere nefes olmak, mazotta ve biletlerdeki KDV'yi düşürmek için neyi bekliyorsunuz Köprü ve otoyol geçişleri için bir indirim yapmayı düşünüyor musunuz Yük ve yolcu taşımacılığı yapan işletme sahipleri, kendi araçlarıyla çalışan şoför esnafı perişan durumda, bu insanların çığlığını ne zaman duyacaksınız” diye sordu.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım