+90 539 342 6363
 
   

  UYKU LABORATUVARI AÇILDI.

Tarih : 15.03.2022  |  405 defa okundu..
Biga Devlet Hastanesi’nde kurulan ‘Uyku Laboratuvarı’tüm halkımıza hizmet vermeye başladı.



Uyku Laboratuvarının birçok hastalığın tedavisi konusunda önemli bir merkez olduğunu belirten Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Burhan AKBAŞ , “İnsan hayatının yaklaşık üçte biri uykuda geçmektedir. Yapılan çalışmalar sağlıklı bir uykunun önemini ve bozukluklarının pek çok hastalıkla ilişkisini ortaya koymaktadır. Uyku bozuklukları yaşam kalitesine etki eden önemli bir sağlık sorunudur. Kısa bir süre önce kurulum çalışmalarına başlamış olduğumuz Uyku Laboratuvarı tamamlanmış olup, haklımıza hizmet veremeye başlamıştır,dedi.


KBB Uzmanı Op.Dr.Adil ÜSTÜN’ün sorumlu hekim olarak görev aldığı Uyku Laboratuvarında uyku ile ilişkili hastalıkların tanısının konulup tedavisi yapılacaktır.


KBB Uzmanı Op.Dr.Adil ÜSTÜN yaptığı açıklamada; Özellikle tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen başta Uyku apnesi, horlama, huzursuz bacak sendromu, REM uykusu davranış bozukluğu, uyurgezerlik, gibi birçok uyku ile ilişkili hastalıkların tedavilerinin de yapılacağını ve İlçemizde aktif olarak çalışan uyku merkezi olmaması nedeni ile hastaların başka merkezlere gitmek zorunda kaldığına değinerek,Uyku hastalıkları ile ilgili hastalarımızın başka merkezlere gitmelerine gerek kalmadan, alanında uzman kişiler tarafından ve gelişmiş teknoloji ortamında,ev konforunda 24 saat süreyle izlenerek tanı ve tedavileri yapılacaktır” dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım