+90 539 342 6363
 
   

  CHP’LİLER , ÖNDER’İN AHLAKSIZ TEKLİFİNİ DEŞİFRE ETTİ

Tarih : 08.03.2022  |  302 defa okundu..
Cumhuriyet Halk partisi Çanakkale il binası toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında bir süre önce CHP’den AK Parti’ye geçen ve yapılan seçimde de Çanakkale İl Genel meclisi Başkanı seçilen Nejat Önder’in, CHP Ezine il Genel meclisi üyesi Hüseyin Aşkın Gülşen’e CHP’den Ak Partiye geçmesi için teklif yaptığı açıklandı.



ÖNDER, SİYASİ AHLAK VE ETİĞİNDEN ÇOK UZAK OLDUĞU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ


Cumhuriyet Halk Partisi il genel meclisi üyeleri CHP İl Binasında bulunan toplantı salonunda basın açıklaması ile bir araya geldi. Basın toplantısında CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte,  CHP İl Sekreteri Doğan Ateş, CHP Çanakkale İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan, CHP Ezine İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin  Aşkın Gülşen, CHP Ezine İlçe Başkanı Caner Şahin ve çok sayıda CHP İl Genel Meclisi üyeleri ve partililer katıldı. Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP İl Sekreteri Doğan Ateş “Partimizden İl Genel Meclisi üyesi seçilen ve daha sonrada AK partiye geçen Nejat Önder CHP’den AK Partiye geçiş sürecini tanımlarken sudan bahaneler ile ve gerçeğe uygun olmayan açıklamalar ile parti değiştirmesindeki haklılığını kamuoyuna anlatamamıştı. Önder kısa bir süre önce CHP İl Genel Meclisi üyelerimizden birisine yaptığı teklif ile siyasi ahlaktan ve siyasi etikten nasıl uzak olduğunu ortaya koymuştur. Teklifin yapıldığı CHP Ezine il Genel meclisi üyemiz Hüseyin Aşkın Gülşen durumu bize bildirmiş, bizde düzenlediğimiz bu basın toplan tısı ile bu siyasi ahlak ve etiğine uymayan bu davranışı kamuoyu ile paylaşmak istedik” dedi.
AHLAKSIZ TEKLİFİ KAMUOYU İLE PAYLAŞIYORUZ


Ateşin açılış konuşmasının ardından söz alan CHP İl Genel Meclisi Gurup Başkanvekili Güneş Pehlivan yaptığı açıklamada “Toplumun, demokrasinin ve siyasetin tüm değerlerini, günübirlik menfaat ilişkilerine kurban eden, demokrasi ahlakına savaş açmış olan AKP düzeysizliği, demokratik kurumları kuşatarak, her geçen gün Türk siyasetine olan ihanetini büyütmektedir. Cumhuriyet Halk Partili Ezine İl Genel Meclis üyemiz Sayın Aşkın Gülşen’e, AKP’nin transfer meclis başkanı Nejat Önder tarafından, kişi kendinden bilir işi marifetiyle; Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılma karşılığında çocuğunun kamuda işe alınması, sıradaki yerel seçimlerde birinci sıradan il genel meclis üyeliğine aday gösterilme ve önümüzdeki dönem İl Encümen üyeliği garantisi ve eğer varsa başkaca taleplerini de karşılama sözü verilmiştir. Meclis üyemiz Sayın Aşkın Gülşen bu etikten yoksun teklif ve girişimleri grubumuzla ve parti örgütümüzle paylaşmıştır. Biz de örgütlerimizle birlikte, bugün bu kirliliği kamuoyuna ifşa ve ihbar etme kararı aldık. Nejat Önder’in bu girişimi münferit değildir, Sevr zihniyetinin 21. yüzyıldaki izdüşümü olan AKP’nin siyasi örfüdür.


TEMİZ İŞLER, TEMİZ ELLER İLE YAPILIR


Güneş, açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi. “Demokrasilerde, her siyasi parti benimsediği ilke, değer ve ideolojiye destek bulmak, taraftar edinmek için meşru zeminde çalışma hakkına sahiptir. Savunacak ilke, değer ve ideolojisi bulunmayanlar, yüzünü menfaate dönmüş olanlar, ancak baskıyla, zorbalıkla veya kirli menfaat ilişkileri kurarak taraftar edinmeye çalışırlar. AKP’nin 20 yıllık bir iktidarın sonunda düştüğü acınası durum bundan ibarettir. Bedavaya desteklenmeyecek bir parti olduklarını bu ve bunun gibi girişimleriyle ortaya koymaktadırlar. Bu girişimler, AKP için tamamen gönüllülükle çalışan, emek veren, oy veren milyonlarca dürüst ve ahlaklı seçmenin güvenine, emeğine ve siyasal ahlakına da hakarettir. Temiz işler, temiz ellerle yapılır. Halkına gıda, elektrik, akaryakıt gibi temel ihtiyaçları karşılanabilir makul fiyatlarla sağlamaktan aciz olan AKP, yerel seçimlerde ve demokratik yollarla yenemediklerini; evlatlarımızın ekmeği ve geleceğini pazarlık malzemesi haline getirerek, torpilli iş teklifleriyle, makam ve başkaca vaatlerle kadro satın alarak diz çöktürme çabasına girişmiştir. Siyasetin as olanlarını çoktan unutmuş, siyasetin asli amaçlarına sırtlarını dönmüşlerdir. Ancak ilke, emek ve mücadeleyle kazanılanlar, gizli ve kirli pazarlıklarla teslim alınamazlar. Kamuda iş olanaklarını, seçimle göreve gelinen makamları kendi malıymış gibi dağıtmaya kalkışarak, pazarlayarak ayakta kalmaya çalışan, “kendine ekonomist”ler halkın demokrasi ahlakı nezdinde mahkum edileceklerdir.
AK PARTİYİ AÇIKÇA PAZARLIĞA DAVET EDİYORUZ


“AK partiyi açıkça pazarlığa davet ediyoruz” diyen Pehlivan açıklamanın sonunda şunları söyledi.“Bugün AKP’yi gizli ve kirli yollarla değil, basın ve kamuoyu önünde açıkça pazarlığa davet ediyoruz. Onlara tekliflerimiz var. 84 milyona olan borçlarınızı ödeyiniz. Sizin bize insanca yaşam borcunuz var. Sizin bize ekmek borcunuz var. Sizin bize eğitim, yurt, iş, atama, emeklilik borcunuz var. Sizin bize 128 milyar dolar borcunuz var. Sizin bize 10 bin dolar maaş alan siyasetçinin ismini açıklama borcunuz var. Sizin bize özgürlük, hukuk, demokrasi borcunuz var. 20 yılda sata sata hala bitiremediğiniz; memleketimizin ve partimizin kurucularının, halk ile el ele 15 yılda inşa ettiği eserlerin hesabını verme borcunuz var. Sizin bize onurlu bir halkın canı pahasına kurduğu, ama AKP oligarklarının menfaatleriyle değiş tokuş ettiğiniz bir Memleket Borcunuz Var. Bizden çaldıklarınızı geri istiyoruz. Gelecek umudumuzu geri istiyoruz. Siyaset ahlakını ve devlet ahlakını geri istiyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki tüm bunları koltuk ticaretiyle değil; onurumuzla, haklılığımızdan ve Türk halkından aldığımız güçle, geri alacağız. “
20 YILDIR PARTİMİN NEFERİYİM


Basın toplantısının sonunda konuşan CHP Ezine il Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Aşkın Gülşen “ Ben 20 yıldır bu partiye hizmet eden partimin bir neferiyim. Bu güne kadar çıktığımız yoldan sapmadık Nejat Önder’ in bana ilettiği teklifi önce CHP Ezine İlçe Başkanım Caner Şahin’e ardından da yuvamız olan Cumhuriyet halk partisi ile paylaştım.  Süreç bu şekilde ilerledi. Olay bizzat Nejat Önderin telefon ile beni araması ile gerçekleşti. Teklifle hiç ilgilenmedim. Benim böyle şeylere ihtiyacım yok.” dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım