+90 539 342 6363
 
   

  DEMOKRASİ GÜÇLERİ PLATFORMUNDAN “SAVAŞA HAYIR” EYLEMİ

Tarih : 27.02.2022  |  404 defa okundu..
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirdiği savaşta her geçen gün tablo ağırlaşırken, dünyada ve ülkemizde de tepkiler geliyor.



Yaşanan savaşa karşılı Çanakkale’de de Aralarında siyasi parti, sendika ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da bulunduğu  19 kuruluşun oluşturduğu  Emek ve Demokrasi Güçleri savaş karşıtı bir basın açıklaması yaptı.     Emek ve Demokrasi güçleri adına  Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı  Yasin Hacımusalar yaptı. Yasin Hacımusalar, yaptığı açıklamasında “Emek ve Demokrasi Güçleri Barış, Emperyalistler Savaş İstiyor! Son yıllarda emperyalistler arasında artan hegemonik güç savaşları ve silahlanma yarışı Ukrayna krizinde savaşa dönüşmüştür. Tüm gelişmeler çatışmaların kısa sürede sonlanmayacağını, emperyal güçlerin dünya sisteminde lehlerine sonuçlanacak değişiklikler için düğmeye bastığını göstermektedir. Çıkarları dışında hiçbir şeyi umursamayan NATO, Rusya’ya karşı kuşatma, yayılma ve genişleme stratejisi uygularken Rusya eski gücüne kavuşmak için kendi içerisinde baskı politikalarını süreklileştirirken dışarıya yönelik hegemonik güç politikalarını hayata geçirmektedir” dedi.
Emperyalistlerin Savaşında Zarar Gören  Halk Oluyor


Yasin Hacımusalar konuşmasının devamında “Savaş, Ukrayna’ya kimin hâkim olacağıyla ilgilidir.  Emperyalist çıkarlar, yayılmacı ve sömürgeci hevesler savaşla sonuçlanmıştır. Ne yazık ki, tüm savaşlarda olduğu gibi en büyük bedeli ezilenler, emekçiler ödemektedir. Ukrayna krizinde de daha şimdiden yerleşim yerleri bombalanmaya başlanmış, çok sayıda sivil yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır. Oysa krizin tek masumu bölgede yaşayan halklar ve emekçilerdir. Bu nedenle geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halklar savaşa karşı barışı savunurken, emperyalistler sömürüyü ve savaşı varlıklarının temeli olarak görmüştür” dedi.


Yaptırımlar Sebep Olanları Değil Halkı Etkileyecek


Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerin Rusya'ya yapacağı yaptırımlara da değinen ve sermaye sahiplerin etkilenmeyeceğini, daha çok halkı etkileyeceğini belirten Yasin Hacımusalar “Biliyoruz ki; Savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım demektir. Savaş, baskı, şiddet ve sömürünün katmerlenerek artması demektir.  Savaş, emekçilerin ekmeğinin küçülürken zenginlerin kasalarının dolması demektir.  Savaş, emeğin haklarının tamamen ortadan kaldırılması demektir.  Savaş, iktidarların baskı politikalarına kılıf uydurulması demektir. İnsan haklarının, hukuk ve adaletin hiçe sayılmasıdır.  Çevrenin, doğanın tahrip edilmesi demektir.  Savaş sürdükçe onlar kasalarını dolduracak, halk yoksulluğa mahküm olacaktır.  Bahsedilen ekonomik yaptırımlardan iddia edildiği gibi bankalar, sermaye değil en fazla yoksul haklar, emeği ile geçinenler etkilenecektir” dedi. 
Savaş Sona Erdirilmelidir


Daha fazla zarara yol açmadan savaşın durdurulması gerektiğine ve bunun için hala geç kalınmadığını belirten Yasin Hacımusalar "Savaşı durdurmak için geç değildir. Rusya saldırılarını durdurmalı, NATO silahlanmayı ve yayılmayı esas alan politikalarından vazgeçmelidir. Askeri paktlar dağıtılmalı, başka ülkelerdeki askeri varlıklar sonlandırılmalıdır. Bu kapsamda Ukrayna’daki tüm yabancı güçler geri çekilmelidir. Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynaklar kamusal hizmetlere, insan onuruna yaraşır bir yaşam için kullanılmalıdır. Savaş çığırtkanlarına, savaştan nemalanmak, kendi baskı politikalarına yeni bir gerekçe yaratmak isteyenlere taviz verilmemelidir. Emek ve demokrasi güçleri savaş isteyen emperyalistler ve emperyalist politikalara karşı barış mücadelesini yükseltmeli, barış bloğu oluşturmalıdır. Biz Emek ve  Demokrasi Güçleri olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğun gereğini yapacağız. Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz; Savaşa derhal son verilmeli, gecikmesizin diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır” dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım