+90 539 342 6363
 
   

  GÖKHAN “GAZETECİNİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ HALKI DOĞRU BİLGİLENDİRMEKDİR”

Tarih : 10.01.2022  |  396 defa okundu..
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile her yıl Belediye tarafından düzenlenen ve bu yıl da gerçekleştirilen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.



Gökhan kahvaltıda yaptığı konuşmada Basın mensuplarının ve sahada çalışan gazetecilerin mesleklerinin zorluklarının farkında olduklarını belirterek “2021 yılında, Dünya basın özgürlüğü endeksi, 180 ülke arasında, maalesef 153 ülke arasında, olduğumuz bilgisi var. Türkiye'ye yakışmıyor değerli arkadaşlar, Türkiye'ye yakışmıyor. Böyle olduğu için, bükünki ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıyayız.” dedi. Gökhan konuşmasına gazeteciler gününü kutlayarak başladı. Gökhan konuşmasında   “İnşallah daha huzurlu daha mutlu, günleriniz olur ve çalışma hayatınızda, 2022 senesinde de sıkıntısız, bir yıl geçirmenizi diliyorum. Bu çok kolay gibi görülen, daha doğrusu herkesin eleştirdiği, kimsenin işine gelmeyen haberleri yapan bir meslek, dolayısı ile bugün alkışlayanlar yarın, sizi eleştirmeye başlamışlar niye, çünkü başkalarını eleştirirken basın özgürlüğü hoşuna gider. Onları alkışlarız yiğitlerimiz deriz. Ama bizim ile ilgili konular ortaya atıldığında, kamuoyunu bilgilendirme konusunda, eksik noktalarımız söylendiğinde hemen karşı noktaya geçeriz. Yani sizin mesleğiniz sizler nankör değil, ama sizin hizmet ettiğiniz bizler nankör insanlarız. Halbuki siz, çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Yani en önemli konu halkın doğru bilgilendirilmesidir. Burada basın mensuplarına da önemli görevler düşüyor. Araştırmak ve doğru haber yapmak. Hiç kimsenin yandaşı olmamak. Yalan yanlış haberlerle kamuoyu oluşturmaya çaba göstermemek, egemen güçler için algı yaratmaya çalışmamak, teme olan budur onun için burada, ben emek veren çaba gösteren çalışan gazeteciler adına, bunun böyle olduğu, tabii gazete patronları için aynı şeyleri söylemek mümkün değil, çünkü onlar farklı açıdan olaya bakıyor. Onlar geçim noktasında olaya bakıyorlar, onların konumu farklı, emek veren çalışan gazeteci ayrı, gazete patronu ayrı, Tabi Türkiye'de maalesef, gazete patronluğu yapan insanlar, çok önemli ekonomik  güçleri de işleri de onun için mecburlar iktidara yandaş olmaya, işte biliyorsunuz bir çırpıda bir kalemde 750 milyon dolar, alanlar onlar bugün yerel ulusal basının çok önemli bir noktasında hükmediyorlar. Onun çalışanları ne yapmak durumunda, onlarda ekmeğinin peşinde, maalesef istese de istemese de iktidarın eline güçlendirmek, haberler yapmak zorundalar. Halbuki Basın çok önemli, bir görev yapıyor. Halkın doğru bilgilendirilmesi noktada, hiçbir aşamada hiç kimseye boyun eğmeden görevini yapmak zorunda, Bizler yöneticiyiz, seçimle gelmiş olsak ta, elbetteki hatalarımız olacaktır. Halkın yararına olmayan işlere tevessül etmiş olabiliriz. Ama basın, bu noktada, iyi bir denetim yaparsa, doğru bir denetim yaparsa, o zaman bize müfettiş gelmesine gerek yok. Bizim araştırmamıza gerek yok. Zaten bu noktada ebetteki basın kamunun işini yapmış olacak. Bunun için burada, çok zor bir görev olduğunu söyleyeyim, mesela Çanakkale'de de başımıza geldi, Türkiye’de de başımıza geldi” dedi.
“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SIRALAMASI TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR”


Gökhan, konuşmasının devamında Basın özgürlüğüne yönelik istatistikleri de paylaştı. 2021 yılında, Dünya basın özgürlüğü endeksi, 180 ülke arasında, maalesef 153 ülke arasında, olduğumuz bilgisini veren Gökhan, “ Bu durum Türkiye'ye yakışmıyor değerli arkadaşlar, Türkiye'ye yakışmıyor. Böyle olduğu için, bükünki ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıyayız. Basın özgürlüğü olmadan, hukukun üstünlüğü olmadan, demokrasi olmadan, bu krizden çıkabilme imkânımız sıfır. Çünkü güven yok. Ama Basın da doğru haberleri çekinmeden, hiç kimseden korkmadan kamuoyu ile paylaşmasında sayılamayacak kadar azalma var. Yönetenler halktan korkmadığı müddetçe  ülkeler rahata kavuşamaz. Yani bu kamu kaynakları dediğimiz kaynaklar, seçilmiş olsun atanmış olsun, yönetimde yer alanlar, kamu kaynaklarını ne şekilde kullandıklarına dair  topluma hesap vermek zorundadırlar.  Bunu yaptığımız zaman, şeffaf olduğundan ve bunu da Basın  doğru bir şekilde kamuoyu ile paylaştığın zaman  çok önemli bir aşamayı geçmiş olacağız.  Onun için ülkemiz bu günlerden çok kısa bir zamanda, çok hızlı bir biçimde kurtulma şansına sahip.   Ben buna inanıyorum.  Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin olanakları  50 değil 185 Milyon insanı refah içerisinde yaşatmaya uygun hale getirilecektir.  Yeter ki bunları doğru kullanalım. Yeter ki bu noktada güven verelim.  Dünyaya güven verelim, birbirimize güven verelim, insanlar birbirine olan düşmanlıklarından ayrılsın.  Biz bu ülkenin vatandaşları olarak  huzur içinde özgürce yaşamanın  bilincini alalım ve  bu süreçte de Hukuk’un üstünlüğü, özgürce demokrasi süreçlerini bir an önce tesis edelim ve bu iktidardan bir an önce kurtulalım.  Gece gündüz çalışan siz değerli emekçilerin gününü tekrardan kutluyorum.  Her hangi bir olay olduğunda, hangi saat olduğuna bakmadan, gidiyorsunuz, haber yaparak halkı bilgilendiriyorsunuz. Onun için emekleriniz son derece kutsaldır. Sizler bizim gözümüz kulağımızsınız. Onun için tekrar teşekkür ederim” dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı  konuşmanın ardından her yıl Çanakkale Belediyesi tarafından, seçilen Gazeteciye verilen kol saati bu yıl Kadir Kenar’a verildi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım