+90 539 342 6363
info@canakkaleburda.com
ANASAYFA
HABER KATEGORİLERİ
Magazin
Guncel
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Cevre
Saglik
Emlak
İLÇE HABERLERİ
Merkez
Bozcaada
Biga
Can
Eceabat
Ezine
Gelibolu
Gokceada
Lapseki
Yenice
Ayvacik
Bayramic
İLETİŞİM
İletişim
×
Bize hem whatsapp hemde arayarak +90 539 342 6363 den ulaşabilirsiniz.
Anasayfa
Bana Özel
Giriş
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Haber Arşiv
MEHMET AKİF ERSOY DEVLET HASTANESİNDE SON TEKNOLOJİ CİHAZLAR
Tarih : 29.12.2021
|
270 defa okundu..
Paylaş
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemizde son teknoloji tomografi cihazı ile kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi, uygulaması yapılmaya başladı.
Kalp-damar hastalıklarında herhangi bir cerrahi girişim olmadan 10 saniye gibi kısa bir sürede görüntü alınarak tedavi planlamasında yol gösterici olarak kullanılan, halk arasında ‘’10 saniyelik Anjiyo‘’ veya ‘’ kansız anjiyo ‘’ olarak bilinen, Girişimsel Radyoloji Hizmeti Koroner BT Anjiyografi işlemi yeni nesil yüksek teknoloji tomografi cihazı kullanılarak hastanemizde uygulanmaya başladı.
Sanal anjiyografi olarak da bilinen BT Koroner Anjiyografi, kalp damarları (Koroner arterler) hakkında bilgi veren yeni bir teknolojidir. İşlem hasta uyanıkken yapılır, kol toplardamarından opak madde verilerek, hastadan birkaç saniye nefesini tutması istenir ve çekim yapılır. İşlemler 10-15 saniyede tamamlanır. Hastanede yatma zorunluluğu yoktur. Klasik anjiyografiye göre hızlı, kolay ve daha az risklidir. İşlem sonrası bilgisayar programları üzerinde koroner arterlerde damar sertleşmesine yol açan plaklar değerlendirilir. Plak görüldüğü takdirde yol açtıkları darlığın miktarı hesaplanır veya varsa tam tıkanıklık tespit edilebilmektedir.
Koroner arter hastalığı, kalp zarı hastalıkları, doğumsal (konjenital) kalp hastalıkları, kalp kitleleri, kapak ve protez kapak hastalıkları gibi birçok kalp hastalığının tedavisi için yol gösterici olan, Kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi cihazının hastanemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.
İl Sağlık Müdürlüğü
YAZARLAR
Esengül ORHAN
Çanakkale
Gürsel KOYUNCU
BU DÜNYADAN BİR HACI MUSTABEY GEÇTİ
Murat Türkeş
COVID-19 PANDEMİSİ BİZLERE YAŞAMIMIZI ŞEKİLLENDİREN RİS..
Hüsniye PEKTAŞ
BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Remzi CAN
Sitemiz yenilendi
İsmail ÇAKMAK
Çanakkaleyi Anlamak..
İletişim Bilgileri
İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale
Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com
Remzi CAN
+90 286 210 0101
+90 539 342 6363
İlçe Haberleri
Merkez
Bozcaada
Biga
Can
Eceabat
Ezine
Gelibolu
Gokceada
Lapseki
Yenice
Ayvacik
Bayramic
Haber Kategorileri
Magazin
Guncel
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Cevre
Saglik
Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım