+90 539 342 6363
 
   

  Şehitlik Mahallesi’ndeki Dev Yatırımlara Coşkulu Açılış

Tarih : 27.08.2021  |  491 defa okundu..
Biga Belediyesi tarafından tarihin en büyük yatırımının yapıldığı Şehitlik Mahallesi’ndeki düğün salonu, halı saha, çocuk oyun parkı ile seyir terası ve kafeterya projelerinin açılışı gerçekleştirildi.



Biga Belediyesi, ilçenin dört bir yanında gayretle sürdürdüğü projelerin açılışlarını yapmaya devam ederken ilçede adeta yatırım rüzgarı esti. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın seçim vaatlerinde yer alan düğün salonu ile birlikte mahalle sakinlerinden gelen istekler doğrultusunda halı saha, çocuk oyun parkı, seyir terası ve kafeteryası projesi tamamlanarak hizmete alındı. Şehitlik Mahallesi’nde 25 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen tören coşku dolu anlara ve renkli görüntülere sahne oldu. Şarkıcı Tarık Mengüç’ün aldığı sahne ile mahalle sakinleri unutulmaz bir gece yaşadı.


Törene, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, İl Genel Meclis Üyeleri, Biga Kaymakam Vekili olan Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis üyeleri, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, AK Parti Gönen İlçe Başkanı Merve Üncük İşgüden, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Biga Güvercin Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği Başkanı İsmail İnci, STK başkan ve temsilcileri, protokol, basın mensupları, güvercin sevenler ve vatandaşlar katıldı.


Biga Şehitliği restorasyon alanında incelemelerde bulunarak, şehitler için dua edilmesi ve karanfil bırakılmasının ardından katılımcılar Şehitlik Sosyal Tesisleri alanına geldi. Coşkulu bir karşılaşmanın ardından ilk konuşmayı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, “Hemen iki yıl öncesine gidelim. Seçim çalışmaları için heyecanla mahallemize geldiğimizde bizi o sıcak coşkulu karşılamanızı ve seçimlerde verdiğiniz desteği unutmuyoruz. O gün yaptığımız istişarelerde mahallemizle ilgili isteklerinizi bugün hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Biga’mızın diğer mahallelerinde nasıl düğün salonu, kafeterya ve halı saha varsa Şehitlik Mahallemizde de olacak dedik. Düğün salonumuz mahallemizin ihtiyaçlarını giderecek büyüklükte hem yazın hem de kışın kullanılabilecek şekilde 500 metrekare alana yapıldı. Hemen yan


tarafımızda çocuklarımızın, gençlerimizin futbol oynayacağı, hem zihinsel hem de fiziksel kendilerini geliştirebilecekleri güzel bir halı saha yaptık. Yine yan tarafımızda çocuklarımızın oynayacağı çocuk oyun parkımız, kafeteryamız ve seyir terasımızla mahallemizde 7’den 70’e bütün vatandaşlarımız projemizden huzur ve keyifle faydalanabilecek. Projelerimizin mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizleri çok güzel karşıladınız, coşkunuz çok güzel teşekkür ederim. Yaşadığımız orman yangınları ve sel felaketlerinde devlet millet el ele verdik. Devletimizin pandemi döneminde esnaflarımıza ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza elini uzattı. Biz bu devletin, bu milletin bir bireyi olmaktan gurur duymalıyız. Vatandaşına sahip çıkan, dokunan devletimizle gurur duymalıyız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim ettirsin” ifadelerini kullandı.


Biga’nın emanetini asla yere düşürmediklerini söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Biga ve Biga insanı her zaman olduğu gibi pandemi döneminde de nasıl üretken olduğunu gösterdi. Maske üretti, kıyafet üretti, bir yandan da projelerine devam etti. Bugün Biga’mızda birçok açılış ve temel atma töreni yaptık. Çalışkan başkanımız Biga’ya yakışır güzel işler yapıyor. Sizin emanetiniz bizlerde bizler vekiliniz olarak Biga’nın emanetini asla yere düşürmüyoruz. Bülent Erdoğan kardeşimiz de bu emaneti yere düşürmüyor. Eğer bugün bu halı sahada çocuklarımız, gençlerimiz oynayacaksa Bülent Erdoğan’ı alkışlıyoruz. Bu işleri yaparsa AK Parti yapar. Biga’mıza ve mahallemize yapılan yatırımları bir kez daha tebrik ediyorum. Projelerimiz hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.


Biga Belediyesi Şehitlik Sosyal tesisi açılış töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, “Meclis tatile girer girmez Jülide vekilimizle, çalışkan dost arkadaşımızla araziye çıktık. İlçe ilçe, belde belde milletimizle birlikte omuz omuza yürüyoruz. Bizler 20 yıldır seçimden seçime halkını arayan bir ekip olmadık. Çanakkale’miz tarihin emaneti, Çanakkalemiz Fatih’in Kale-i Sultaniyesi, Çanakkale’miz Atatürk’ün Anafartalar kahramanlığının yaşandığı özel bir kent. Biga’mız tarımıyla, sanayisiyle Çanakkale’nin öncü ve en büyük ilçesi. Biga’mızda olmaktan, hemen önümüzdeki şehitlikte milli mücadele döneminde büyük kahramanlıklar yaşanmış ilçemizde olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bugün Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kreşimiz, Polis Merkezi Amirliği, Toplu konutlar projelerimizi inceledik, açılış yaptık, temel attık. Şehitlik Mahallemiz yazın kışın düğünlerini yapamıyordu. Artık burada bir düğün salonumuz, halı sahamız, kafeteryamız, oyun grubumuz ve seyir terasımız var. Biga’mızın ne eksiği varsa onu gidermeyi bir görev biliyoruz. Çanakkale’de çok önemli projelere imza atıyoruz. Projelerimiz hayırlı olsun” diye konuştu.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Mahalle sakinleri sahne alan şarkıcı Tarık Mengüç ile doyasıya eğlendi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım