+90 539 342 6363
 
   

  Biga Belediyesi Eczacı Zübeyde Aydın Kreşi Açıldı

Tarih : 26.08.2021  |  495 defa okundu..
Özel Biga Belediyesi Eczacı Zübeyde Aydın Çocuk Gündüz Bakımevi düzenlenen törenle hizmete alındı.



Biga Belediyesi’nin Biga Devlet Hastanesi bahçesinde işadamı Ertuğrul Faruk Aydın’ın katkılarıyla yapımını tamamladığı Özel Biga Belediyesi Eczacı Zübeyde Aydın Çocuk Gündüz Bakımevi’nin açılış töreni 25 Ağustos 2021 tarihinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törene, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, İl Genel Meclis Üyeleri, Biga Kaymakam Vekili olan Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis üyeleri, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Siyasi parti temsilcileri, STK başkan ve temsilcileri, protokol, AYKAR İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Faruk Aydın, mahalle muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan AYKAR İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Faruk Aydın, “Bugün burada çok mutlu bir anı yaşıyoruz. 1999 Marmara Depremi’nde genç yaşta kaybettiğim kız kardeşim adına yapmış olduğum bu eserle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetiştirilmesine katkı sağlamaktan büyük bir kıvanç duyuyorum. Bu eğitim yuvasıyla ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacak yeni nesillerin yetişmesine emek verecek öğretmenlerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Milletine faydalı, milli ve manevi değerlerine bağlı bir neslin yetişmesi için bu eserin Biga’mıza kazandırılmasına sağlayan, halkımıza hediye edilmesi fırsatını veren Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a şükranlarımı sunarım. Bu eserin yapılmasında desteklerini esirgemeyen belediye personelimize de ayrıca teşekkür ederim. Gündüz bakımevimizin Biga’mıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Sözlerine Biga Devlet Hastanesi bahçesinden sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Ben öncelikle hastane bahçemizden bu pandemi döneminde biz bu mesleği kendimiz isteyerek, severek seçtik diyerek mücadelede cephenin en önünde savaşmaya gönülden razıyız diyen ve tüm çabalarıyla bu süreci başarılı bir şekilde sürdüren tüm sağlık çalışanlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Geleceğe eser bırakmak, gelecek nesiller için çalışmak bizim belediyecilik vizyonumuzun en önemli yapı taşlarından birini oluşturmaktadır. Buradan hareketle en iyi yatırım geleceğe yapılan yatırımdır anlayışıyla Biga Belediyesi olarak söz verdiğimiz gibi Şirintepe Mahallemizde de kreş inşaatını kısa sürede tamamlayarak bugün hep birlikte hizmete açıyoruz. Geçtiğimiz yıl ve aylarda Biga’mıza kazandırdığımız 23 Nisan Çocuk Kütüphanesi, Korhan Kuruçay Parkı, hemen yanıbaşımızdaki Şükrü Kemerli Parkı, bugün açılışını yapacağımız Şehitlik’teki projelerimiz, yakın zamanda hep birlikte açacağımız Adapark, iki ayrı mahallemize kazandırdığımız çocuk parkı da biz çalışacağız Biga kazanacak vizyonumuzun eserleridir. Yine hemen alt tarafımızda inşaatı geçen yıl başlayan Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ve Valimizin çok büyük katkılarıyla yapılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzun da sonuna geldik. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu büyük eserimizin açılışını yaparak Biga’da yüzme bilmeyen kalmayacak sloganımızı hayata geçireceğiz” dedi.

Başkan Erdoğan konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Kreşimiz, hayırsever işadamımız Ertuğrul Faruk Aydın’ın katkılarıyla gerekli tadilatı ve iç teşrifatı sağlanarak gördüğünüz bu güzel esere dönüştürüldü. Kreşimiz 4 sınıftan oluşan, 80 öğrenci kapasiteli modern ve estetik bir eser olarak hizmet verecek. En önemlisi burada yavrularımızın cıvıl cıvıl sesleri ve mutluluğu olacak. İnşallah eserimiz hem hastane personeli hem de mahalle sakinlerimizin ihtiyacına cevap verecek. Tabi buranın özel bir ismi de var. Eğitim tohumlarının filizlendiği, gelecek neslin yetiştiği bu anlamlı eserde 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde vefat eden İstanbul Avcılar’daki Aykar Eczanesi’nin sahibi Eczacı Zübeyde Aydın büyüğümüzün ismi yaşayacak. Ben bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı ve Zübeyde Aydın ablamızı rahmetle anıyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Eğitim yuvası olan kalıcı eserimizin Biga’mıza kazandırılmasına vesile olan hayırsever işadamımız Ertuğrul Faruk Aydın’a, Belediye ekiplerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Pandemi ve afetlere rağmen dev projelerin yatırımları hiç durmuyor. İlçemizde de gördüğünüz gibi kamu yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Yatırımların Biga’mıza ulaşmasına vesile olan, Biga’mızın dertlerini Ankara’ya taşıyan çok kıymetli Grup Başkanvekilimize, Milletvekilimize ve Valimize teşekkür ediyorum. Sözlerime son verirken bir kez daha kreşimizin ve temelini attığımız Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin Biga’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dünya ve ülke olarak pandemi zorluğunu yaşadığımız şu günlerde, bu mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanlarımızı hastanemiz bahçesinden saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu zorlu günleri de sabır içinde, aşı, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak geçireceğimize inanıyorum.”

Konuşmaların ardından Özel Biga Belediyesi Eczacı Zübeyde Aydın Çocuk Gündüz Bakımevi’nin açılış kurdelesini protokol ve kreş öğretmenleri kesti. Açılışın ardından kreş gezilerek çocukların etkinliklerine ortak olundu, oyuncak hediye edildi ve incelemelerde bulunuldu.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım