+90 539 342 6363
 
   

  GİDER: “3. TUR OLSAYDI RABİA İŞARETİ YAPARLARDI”

Tarih : 31.05.2023  |  682 defa okundu..
Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından Cumhur İttifakı partilerine gönül verenlerin seçim zaferini kutlama alanı iskele meydanı olmuştu. İskele Meydanında yapılan seçim zeferi kutlamalarına katılan ve burada kutlama alanındakilere hitap eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider millet ittifakı partilerini eleştiri yağmuruna tuttu. Eleştiri yağmurundan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da nasibini aldı.



ÜÇÜNCÜ TUR OLSAYDI RABİA İŞARETİ YAPARLARDI


28 Mayıs’ta yapılan ve Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanını belirleyen Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Tüm Türkiye’ de olduğu gibi Çanakkale’de de Cumhur ittifakını oluşturan siyasi partilerin üyeleri ve Erdoğan' a oy veren şeçmenler seçim zaferini kutlamışlardı. Çanakkale’de seçim zaferini kutlama alanı İskele Meydanı olmuştu. İskele meydanında seçim zaferini kutlayan partililere hitaben konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider  konuşmasında hem Cumhur ittifakına destek verdi hem de eleştiri oklarını CHP Genel Başkanı ve Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğluna yöneltti. Gider iskele meydanındaki konuşmasında  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ nun ikinci turda milliyetçi söylemlere başvurarak bozkurt işareti yapmak zorunda kalmasına değinerek; “Emin olun; bu seçimde üçüncü tur diye bir şey olsaydı, bunlar üçüncü turda da Rabia işareti yaparlardı. Yahu siz kim, bu kavramlar kim” dedi.
KONUŞMASINDA GÖKHAN’I ELEŞTİRDİ


Gider, iskele meydanındaki konuşmasında Çanakkale’de her eve mektup göndererek “hakkınızı helal etmeyin” çağrısında bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a seslenerek “Bütün evlere mektup yollamış, demiş ki; bunlara hakkınızı helal etmeyin. Evlere kahve yollamakla bu iş olmaz. Bir helallikten bahsedeceksek; biz senden şehitlerimizle helalleşmeni bekliyoruz. Hani HDP-PKK barajı geçtiği için pilav dağıtıyordun ya, eğer bu milletle helalleşmek istiyorsan o şehitlerimiz, askerlerimiz, öğretmenlerimiz için, katledilen şehitlerimiz için sen bir pilav dağıtacaksın. Eğer Cuma gününe kadar O, pilavı dağıtmazsa; Naim Başkan o pilavı sen onlar adına dağıtacaksın. Bunu da belediyenin önünde dağıtacaksın. Öyle bir kenarda değil. Faturasını da Çanakkale Belediye Başkanı’nın kendisine yolla ki; helallik alsın. Bakın bu zenginlerin parası kıymetlidir. Eğer o ödemezse, faturayı bana yolluyorsun. Ben Ayhan Gider olarak öderim. Yeter ki, bu kentin belediye başkanının bir helalleşme talebi olsun” dedi.


 





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım