+90 539 342 6363
 
   

  108 YIL SONRA TOPRAK ALTINDAN ÇIKTI

Tarih : 19.05.2023  |  740 defa okundu..
1.Dünya savaşının en kanlı savaşlarının yaşandığı Gelibolu yarım adasında birçok zaman savaş zamanından kalan patlamamış bombalara rastlanıyor. Kanlı savaşın ardından 108 yıl geçse de savaşın izleri toprak altından gün güzüne çıkmaya devam ediyor. Gelibolu Yarımadası Arıburnu yürüyüş güzergahında Artillery Road-Topçu yolu Lone Pine yakınlarında patlamamış top mermisi bulundu.



108 YILLIK PATLAMAMIŞ TOP MERMİSİ  BULUNDU

1.Dünya savaşının en dar ve en kanlı muharebelerinin yaşamadığı  Gelibolu Yarımadası da savaşın izleri aradan geçen 108 yıla rahmen toprak altından çıkmaya devam ediyor. Dünya’nın en iyi korunmuş savaş alanlarından biri olan Gelibolu Yarımadasında kanlı savaştan 108 yıl sonra bile savaşın izleri bulunuyor. Gelibolu Yarımadası sınırları içerisinde Arıburnu yürüyüş güzergahında  Artillery Road-Topçu yolu Lone Pine yakınlarında patlamamış top mermisi bulundu. Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen  patlamamış bomba ile ilgili bilgiler Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Milli Parkı yetkilileri ile paylaşıldı.
JANDARMA EKİPLERİ PATLAMAMIŞ BOMBAYI İMHA ETTİ

Çanakkale Şavaşlarından kalan ve patlamadığı anlaşılan top mermisini  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Milli Parkına uzmanları ile Jandarma ve   İtfaiye ekipleri incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonunda top mermisinin herhangi bir tehlikeye sebebiyet vermemesi için hızlı bir şekilde fünye ile imha edilmesine karar verildi. Çanakkale Savaşlarından kalan Top mermisinin bulunduğu yerin az ilerisinde çukur kazıldıktan sonra tedbirli bir şekilde çukura yerleştirildi. 6 inçlik bir donanma topuna ait olduğu tahmin edilen top mermisi Jandarma bomba imha ekipleri tarafından imha edildi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım