+90 539 342 6363
 
   

  “Deprem, Gelecek 5 Yılın Ana Gündemi”

Tarih : 10.05.2023  |  575 defa okundu..
AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Ayhan Gider, seçim çalışmaları kapsamında Ayvacık, Ezine ve Bayramiç’in köylerini ziyaret etti.



 Vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Gider, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin, ülkenin ana gündemi olduğuna değinerek; “Gelecek 5 yılın ana gündemi deprem olacak. Her işi bir kenara bırakabiliriz ancak her bir kuruşumuzu depreme karşı önlem için ayıracağız. Belediyelere rağmen, mücadele edeceğim” dedi.


AK Parti’nin Çanakkale Milletvekili Adayı Ayhan Gider, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin öncelikler sıralamasını etkilediğini ifade ederek; “Önümüzdeki 5 yılın ana gündem maddesi deprem olacak. Onun dışında ne konuşursak konuşalım, ilave bir lira dahi bulursak onu kentsel dönüşüme harcamak zorundayız. Burada ana rol belediyelere düşüyor. Tüm Türkiye için söylüyorum bunu. Zemini kötü yerlerin, kat yüksekliklerinin düşürülmesi gerekiyor. Oraya vaktinde 6 kat verilmiş falan, yanını da 6 kat vermeliyiz söylemini bırakmak zorundayız. Belediye başkanları, topu taca atmaktan vazgeçsinler. Desinler ki; ben şu hazine arazisine şu kadar konut yaptıracağım. Kendileri çözebiliyorlarsa çözsünler, çözemiyorlarsa TOKİ ve Emlak Konut vasıtasıyla biz çözeriz. Burada kat sayısını düşüreceğim, bu binaları hızlıca yıkacağım desinler” dedi.


“İNSANLARI TABUTLARDA YATIRMANIN ANLAMI YOK”


Depreme karşı önlemler konusunda mücadele edeceğini belirten Gider; “Mesela Çanakkale merkezdeki Sosyal Konutlar konusunu belediyeye rağmen nasıl çözersiniz Ama orada ben belediyeye rağmen mücadele edeceğim. Öyle 11 katla falan çözdüm denmez. Burayı mümkünse, mevcudundan daha az kat, değilse mevcut kat sayısı ile çözümünün bir yolunu bulacağız. Başka yolu yok. 4 kat yere 8 kat imar vermek çözüm değil. İnsanları, tabutlarda yatırmanın anlamı yok” ifadelerini kullandı.


“TAZMİNAT SÖYLEMİNE SIĞINMASINLAR”


Deprem felaketinin etkilerini yerinde incelediğini dile getiren Ayhan Gider; “Ben Adıyaman’a gittim, oraları gördüm. Gerçekten içler acısı durum. Adıyaman’daki deprem sonrası felaketi gördükten sonra artık bütün projeler durabilir dedim. Sadece bu konuyu çözelim. Bunda da fantezi aramanın peşinde değiliz. Ciddi işler, ciddi zemin etütleri yapacağız. Daha önce 5 kat verdik, tazminat hakkı doğar söylemine kimse sığınmasın. Sen adam gibi işini yap. Tazminat hakkı doğacak diye insanları tabutlara mı gömeceğiz Bunu çözmekten başka bir yol yok” dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım