+90 539 342 6363
 
   

  ŞEVİK; “57 ALAYIN KAHRAMANLIĞINI HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE HATIRLANMASINDAN SORUMLUYUZ”

Tarih : 14.03.2023  |  481 defa okundu..
Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale şubesi üyeleri Çanakkale belediyesi çalışanları sosyal tesislerinde bulunan Asil Restaurant’ta bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltı etkinliğinde ADD Çanakkale şubesi üyeleri hem kahvaltı yapıp hem de sohbet etme imkanı buldular. ADD Çanakkale şubesi kahvaltı etkinliğinde konuşma yapan ADD Çanakkale şube Başkanı Mehmet Emin Şevik konuşmasında “57 . alayın kahramanlığını çok daha iyi yaşatabilmek için Conk Bayırına büyük bir 57 alay anıtı yapılmalı” dedi.



ATATÜRK’Ü YOK SAYANLARA CEVABIMIZ VAR

ADD Çanakkale şubesi kahvaltı etkinliğinde konuşma yapan ADD Çanakkale şube Başkanı Mehmet Emin Şevik konuşmasına “6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremler sonrası  binlerce vatandaşımızı kaybettik, binlercesi de yaralandı, evsiz, barksız, yetim, öksüz kaldı, Yine son bir yılda kaybettiğimiz üyelerimiz var. Bu dünyadan göçenlere rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Son bir yılda aramıza katılan, derneğimize güç veren yeni üyelerimiz var. Kendileri hepimizi onurlandırdılar. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlere Gelibolu Yarımadasındaki Şehitlikleri gezdirirken veya milli günlerdeki anmalarda ÇANAKKALE'DE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü yok sayanlara kısa bir cevabımız var. "Şu anda mağlubiyeti bütün damarlarımda hissetmekteyim. Çok üzgünüm! Oldukça mutluydum, umutluydum. Daha düne kadar Çanakkale bizimdir diyordum. Çünkü bu savaşı kazanmak için askeri, parayı, cephaneyi, her şeyi hesaplamıştım. Hepsinde çok üstündük. Mutlaka yenecektik. Yalnız bir şeyi hesaba katmamışız. MUSTAFA KEMAL'İ...."Bağrımda İngiliz gururu olamasa, Türkleri alnından öpmek, onları ayakta alkışlamak isterdim" diyor. Winston Churchill.” cümleleri ile başladı.
ÇANAKKALE EMPERYALİZMİN BOĞULDUĞU, KEMALİZM'İN DOĞDUĞU YERDİR

ADD Çanakkale Şube Başkanı Mehmet Emin Şevik konuşmasının devamında “Çanakkale’nin emperyalizmin boğulduğu, Kemalizmin doğduğu yerdir”diyerek konuşmasını şu cümleler ile sürdürdü. “Hepimizin bildiği gibi, ülkemiz yıllardır tek adam rejiminde savruluyor, Siyasal İslam, Laik Cumhuriyetimizi boğmaya çalışıyor, Çevremiz ateş çemberi, Geçici sığınmacılar emperyal bir proje olarak demografik yapımızı ve toplumsal barışımızı tehdit eder hale geldi. Ekonomimiz perişan, paramız pul olmuş durumda. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili detaylara girip kimseyi sıkmak istemiyorum. Her birimiz her şeyi yakından takip ediyoruz. Günümüzdeki siyasi bulanıklık netleştikçe, seçmenin tepkileri, şu anda hiç öngörülmeyen biçimde ortaya çıkacak. Özlediğimiz Cumhuriyet değerlerine ve demokrasiye kavuşacağız inancındayım. Çünkü, Mustafa Kemal ATATÜRK diyor kİ," Hiçbir zaman ümitsiz olmayacağız, çalışacağız, memleketi kurtaracağız. Bizi öldürmek değil canlı mezara koymak istiyorlar. Şimdi çukurun kenarındayız. Son bir cüret belki bizi kurtarabilir. Zaten başka türlü dönüş imkanı yoktur.” diyordu Mustafa Kemal Atatürk” dedi.
57 ALAYIN KAHRAMANLIĞINI HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE HATIRLANMASINDAN SORUMLUYUZ

 Şevik, konuşmasında Gelibolu tarihi savaş alanında bulunan ve direnişi ile tarih kitaplarındaki yerini alan 57. Alayın kahramanca direnişinin Conk Bayırında çok büyük bir anıtla onurlandırılması gerektiğinin altını çizerek “57 Alay Conkbayırı'ndaki anıt hakkındaki görüşlerimizi birer dilekçe ile Çanakkale Valiliği'ne ve Çanakkale Belediye Bakanlığına verdik. Conkbayırı'nda yapılan muharebelerde 57. Alay'ın kahramanlığı, savaşlar tarihindeki emsalsiz yerini almıştır. Bizler, bu zaferi kazanmış bir milletin evlatları olarak bu zaferin, tarihin her döneminde hak ettiği gibi hatırlanmasından ve sahiplenilmesinden sorumluyuz. Türk Milleti, bu şanlı zaferin hak ettiği şekilde hatırlanması, anılması ve saygı duyulması için onu yüceltecek eserlere sahip olmalıdır. Bu amaçla 1993 yılında Conkbayırı Atatürk Zafer Anıtı yapılmıştır. Anıtımızın karşısında yapım yılı 1925 olan ANZAC Anıtı mevcuttur. Ancak ne üzücüdür ve acı vericidir ki, bize kendi topraklarımızda saldıran emperyalist milletlerin anıtı, bizim anıtımızdan daha büyük, daha ihtişamlı, tepenin merkezinde konumlandırılmış durumdadır. Bu zaferi kazanmış bir milletin evlatları olarak, Türk Milletine, kamu ve siyasi kurumlarına buradan çağrı yapıyoruz. Conkbayırı tepesine, 57. Alayı ve onlara komuta eden Atatürk'ü betimleyen, şanlı muharebenin ve zaferin hak ettiği heybet ve görkeme sahip, ANZAC anıtı karşısında zaferin sahibini haykıran yeni bir anıt yapılmalıdır. Böyle bir eser, hiç düşünmeden canlarından vazgeçen şehitlerimize borcumuzdur. Bu zaferi, kent sakinlerine ve sonraki nesillere, her daim hatırlatacak ve gururlandıracak, zaferin büyüklüğüne yakışır bir bulvar, cadde veya parka, 57. Alay isminin verilmesini, talep ediyoruz.” dedi.
ÇANAKKALE’YE YAKIŞIR BİR ATATÜRK HEYKELİ İSTİYORUZ

Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı Çanakkale’de tarih sahnesine Atatürk’ün çıktığını belirterek Çanakkale’ye Yakışır bir Atatürk heykelinin olması gerektiğini belirten Şevik, “Şehitler Diyarı Çanakkale'ye yakışır bir ATATÜRK heykeli istiyoruz. Kentimize  gelenlerin vilayetin önündeki ATATÜRK büstüne sırtını dönüp, Truva atının Önünde resim çektirmeleri de bize dokunuyor. Gerekirse Atatürk heykelini ADD olarak yaptırabiliriz ” dedi.

Şevik’in konuşmasının ardından ADD üyelerine, ADD Çanakkale şubesi yönetim kurulu tarafından hazırlanan ve içinde Neden Atatürkçü Düşünde Derneği, 23 nisan 2022’de Atatürkçü düşünce derneğinin Tüm demokratik kitle örgütlerine, siyaset kurumlarına ve kamuoyu’ nun dikkatine sunacağı “ Yeniden Atatürk Cumhuriyeti” Manifestosu sorularının yanıtlandığı kitapçık dağıtıldı.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım