+90 539 342 6363
 
   

  İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102. yılı

Tarih : 12.03.2023  |  474 defa okundu..
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladı:



"İstiklal Şairimiz, Bayramiçli hemşehrimiz Mehmet Akif Ersoy, milletimizin adeta yeniden varoluş destanına, bağımsızlık ve özgürlük aşkına mısralarıyla hayat vermiştir. Eserlerinde aziz milletimizin, o günkü bağımsızlık mücadelesini en iyi şekilde dile getiren Akif, ilhamını bu topraklardan alarak tarihe sığmayan ve çağları aşan ruhun inşa ve imarına güç vermiştir. İstiklal Marşı'mızda ne şartta olursa olsun “Korkma!” diye başlayan o anlamlı mısraları ile ebedi istiklalin yol haritasını çizmiştir. Onun içindir ki Mehmet Akif’i anlamak Türkiye’nin bağımsızlık tarihini, milletimizin bağımsızlık mücadelesini anlamaktır. Çanakkale Şehitlerine eserini her okuduğumuzda tüylerimiz ürperiyor. Hayatını Hakka, hakikate ve milletine adayan, sözleriyle ve mısralarıyla milletimize ilham olan, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a her zaman vefamızı diri tutuyoruz. Daha önce Bayramiç ilçemizde dünyaya geldiği, çocukluğunun geçtiği evi restore etmiştik.


Gazi Meclis'imizce 2021 yılı “İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın yayımladığı genelge ile de bu yıl içerisinde bu temada etkinlikler düzenlendi.


İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102. yılında, Üstadın; ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' duasına bir kez daha ‘Amin’ diyerek; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve duayla anıyoruz."





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım