+90 539 342 6363
 
   

  BELEDİYE BAŞKANLARI DEPREMZEDELERE YEMEK DAĞITTI

Tarih : 18.02.2023  |  527 defa okundu..
Ayvacık ve Bayramiç Belediyesi deprem bölgesine gönderilecek ve sıcak yemek dağıtma konusunda yapılacak olan aşevi için güçlerini birleştirmiş Hatay’ın Demre ilçesinde aşevi kurmuştu. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram kurulan ortak aşevinde depremzedelere bizzat sıcak yemek dağıttılar.



DEPREM BÖLGESİNE ETKİLİ YARDIM İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER


Cumhuriyet Tarihinin en büyük depremi 10 ilde birçok binanın yıkılmasına neden olmuş. Tüm Türkiye yasa boğulmuştu. Depremde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları mümkün olabilen en kısa süre içerisinde arama kurtarma ekipleri tarafından başlatılmıştı. Depremin 9. Günde bile kurtarma ekipleri mucizeler yaratarak enkaz altından depremzedeleri çıkarmayı başarmıştı. Bir yandan enkaz altındaki vatandaşları arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken depremden sağ kurtulanlar içinde barınma, ısınma, sıcak yemek, hijyen ve ihtiyaç malzemeleri sorunlarının çözümü için tüm Türkiye seferber oldu. Depremin hemen ardından Deprem yardım kampanyası başlatan Bayramiç Belediyesi ve Ayvacık Belediyesi,  Bayramiç ve Ayvacık’lı vatandaşların deprem yardımları toplayarak belediye binalarında ve depolarında yardımları Tasnif ederek hızlıca deprem bölgesine gönderdiler. Ardından Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram bölgede depremin ilk günlerinde büyük sorun olan sıcak yemek sorununu çözmek için güçlerini birleştirdi. Bayramiçli, Ayvacıklı aşçılar gönüllüler ile birlikte AFAD Koordinesinde Hatay’ın Defne İlçesine yönlendirilen Bayramiç ve Ayvacık Belediye yardımları defneye varan yardımlar ve aşevi kurulmasını sağlayacak olan malzemeleri hızlı bir şekilde kurulumunu yaparak aşevinde yemek yapımına başladı. Ayvacık Belediyesi ve Bayramiç Belediyesi ortaklaşa kurdukları aşevinde depremzedelere sıcak yemek çıkardı. Çay başta olmak üzere deprem bölgesinde depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için bizzat bölgeye giden Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram kurulan ortak aşevinde depremzedelere bizzat sıcak yemek dağıttılar.
HATAY’IN  DEFNEYE SOBALAR BÖLGEYE ULAŞTI


Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  Bayramiç Belediyesi çalışanları tarafından yapılan ve depremzedelerin ısınmasını sağlayacak olan sobalar ile ilgili olarak “ Ekiplerimiz tarafından yapılan sobalar, deprem bölgesine ulaştı. Hatay'ın Defne ilçesinde Çanakkale Ayvacık Belediyesi ile birlikte kurduğumuz çadır kentte vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak.” ifadelerine yer verdi.
AYVACIK BELEDİYE BAŞKANI BÖLGEDEN SON İHTİYAÇ LİSTESİNİ PAYLAŞTI


Hatay’ın Defne ilçesinde deprem yardımlarının sağlıklı şekilde ulaştırılması ve kurulan aşevinin depremzedelere sıcak yemek çıkarılması için deprem bölgesinde bulunan Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzeme yardımlarının listesini paylaşarak yapılacak olan yardımların bu liste dikkate alınarak yapılmasının önemine değindi. Ayvacık, Bayramiç Kardeş Belediyeleri Aşevi ve Çadır Kent için güncel ihtiyaç listesinde, Çay, şeker, nescafe, Maske, lateks eldiven, Peynir, Piknik reçeli, tereyağı , Çorba kasesi, plastik kaşık, plastik çatal, Atıştırmalık (Bisküvi, çubuk vb.), Tuvalet Kağıdı, peçete, Çocuk, yetişkin iç çamaşırı, Gıda kolisi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım