+90 539 342 6363
 
   

  Asrın felaketinde 900’e yakın ÇOMÜ mensubu mücadele ediyor!

Tarih : 14.02.2023  |  517 defa okundu..
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Türkiye’nin ilk Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünü açan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mensupları da felaketin yaşandığı kentlerde zamana karşı yarışı sürdürüyor.



ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2005 yılında kurulan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) ilk mezunlarını 2009 yılında verdi. 2022 yılında verilen mezunlarla birlikte 1300’e yakın ÇOMÜ AYAY mezunu öğrenci bulunuyor. Bugün tüm ülkemizde AYAY Bölümü mezunlarının yarısına yakını ÇOMÜ’den mezun olmuş durumda.


ASRIN FELAKETİNDE 900’E YAKIN ÇOMÜ MENSUBU MÜCADELE EDİYOR!


ÇOMÜ’den mezun olan AYAY Bölümü öğrencileri hali hazırda ARFF, İtfaiye, AFAD, 112 ve UMKE ATT-Paramedik üst öğrenimi olarak ve Kızılay da çalışmalarını sürdürüyor. Ülkemizi derinden sarsan ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği asrın felaketinde, aktif olarak 900’e yakın ÇOMÜ AYAY Bölümü mezunu ve öğrencisinin mücadele ettiği öğrenildi. ÇOMÜ ve diğer üniversitelerinde AYAY mezunları bölgede arama kurtarma faaliyetine devam ediyor.


Konuyla ilgili comuhaber.com’a konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi AYAY Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Volkan Akyön “Bölümümüz öğretim üyeleri ve görevlileri olarak Kızılay, AKUT ve AFAD yardım faaliyetlerinde koordinasyona aktif destek vermekteyiz. Sıcak alandaki AYAY öğrencileriyle anlık iletişim halinde istihbarat, ihtiyaç ve taleplerine yardımcı olmaya çalışmaktayız. Bir öğretim görevlimiz ve 4 aktif AYAY öğrencisi AFAD gönüllü koordinasyonunda arama kurtarma faaliyetine katıldı. Orada ikamet eden ve afet bölgesinde bulunan çok sayıda öğrencimizde aktif sahada mücadele ediyor. Diğer üniversitelerin AYAY bölümlerinde çok sayıda ÇOMÜ-AYAY mezunu öğretim görevlileri görev almaktadır. Bu öğretim elemanları sahada öğrencileriyle çalışmalara devam etmektedir” ifadelerini kullandı.


“AYAY BÖLÜMÜ STRATEjİK ÖNEME SAHİPTİR”


Hali hazırda 250’ye yakın öğrencinin ÇOMÜ AYAY Bölümü’nde eğitim aldığını belirten Akyön “Öğrencilerimiz acil yardım ve arama kurtarma konularında iyi eğitim almaktadır. Çanakkale de yaşanabilecek bir felakette her an hazır durumda olan bu gençlerimiz hem Çanakkaleliler için hem de bir afette görev alacak kurumsal ekipler için stratejik öneme sahiptir. Hatay’da vefat eden AYAY öğrencimiz Esra Gazpak olmak üzere tüm ÇOMÜ mensubu ve ülke genelindeki kayıplarımıza Allahtan rahmet diler, ülkemize geçmiş olsun diliyorum” dedi.






İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım